banner25

Eller Cebe Bu Bir Soygundur

Son aylarda halk faturalar ile iyice soyulur oldu. İlk soygun akaryakıta oldu. Petrolün varil fiyatı 160 dolar iken benzin ve mazot’un fiyatı 4.5 TL civarında idi. Bugün varilin fiyatı 20 dolara kadar düştü ama pompa fiyatı aynı.Bu soygun değil de nedir ? Elektrik,Su,doğalgaz ve diğer faturalarda tüketim bedeli dışında faturanın tamamı kadar diğer soygun kalemleri halkın canını yakmaya devam ediyor.

Eller Cebe Bu Bir Soygundur
 Halk olarak çok biliçsiziz
Halk olarak suyun,doğalgazın veya diğer aldığımız hizmetlerin metre küp fiyatlarını bilip bilinçli bir tüketici olamıyoruz.
Bakın bizim ofisin elektrik faturasında ne yazıyor:
Enerji bedeli           : 83.82  TL
Dağıtım bedeli       : 42.40   TL
Enerji fonu             :   0.94   TL
TRT Payı                 :   1.68    TL
BTV                         :   4.19   TL
KDV tutarı             :   23.92  TL
Toplam ödeme    :   156.90 TL
Neden elektrik faturalarında TRT payı alınıyor ?
Yıllar önce yayın yapacak başka kanal olmadığından dolayı  zamanın devlet büyükleri  halkın haber alma ihtiyacını  karşılayan TRT ye bir kaynak sağlamak adına elektrik faturalarına bir bedel ilave etmişler. Aradan geçen sürede onlarca  özel kanal oldu ve  bu payın artık alınmasının mantık ve anlamı kalmadığı halde getirilen hiçbir verginin kaldırılmadığı gibi bu haksız TRT kensintisi de  devam  ediyor. Biz de yayıncılık yapıyoruz nasıl ki  bizler için kesinti  yapılmıyorsa TRT payı da atık iptal edilmelidir.                             

İSKİ her ay çaktırmadan azar azar zam yapıyor
Bir kurbağayı birden 50 derece suyun içine atarsanız haşlanır.Ancak azar aza ısıtılan bir suyun içinde 100 derecede bile yaşarmış. Devlet kurumları da halka bu taktiği uygulamaya başladılar. Birden yüksek  zam yapıp dikkat çekmektense her ay faturalara minik minik zamlar yapıp yıl bazına vurduğunuz zaman TEFE-TÜFE Enflasyonu kat be kat katlayan zamlar ile karşı karşıya kalıyoruz.
BEDAŞ’ın bir ortağı olan Cengiz İnşaatın sahibi Mehmet Cengiz’in  dinlemelere takılan bir konuşmasında milletin a… koyacağız demişti  şu an gelen yüksek  faturalar ile onu yaparak sözün demi duyuruyor acaba ?
İşte sosyal madyada yapılan bazı paylaşımlar :
72,,liralık fatura toplamda 139 lira oluyor 39 lira dağıtım bedeli diye bir bedel var Allah aşkına biri bu dağıtım bedeli ne demek biliyorsa söylesin Hey diyanet işleri başkanlığı bu hırsızlıkta  Kimin payı varsa 7 sülalesini diyorum günahı var mı?
Eğer var diyorsan seninde  7 sülaleni.......................Buda bizim Dağıtma, yuvarlama,katkı payı ve terimizin payı olsun.
***
Devlet eliyle vatandaşı soymanın başka bir yöntemide artık ‪#‎FATURALAR... Sadece bu ay kullandığım tüketim bedeli 230 TL ödediğim fatura ise 500 TL bunun 270 Tl si Toplama ve Dağıtım bedeli adı altında "Vatandaşa Geçirme" bedeli. Bu soygun sistemini kuranlara hakkımı helal etmiyorum. Asgari Ücret ile çalışan bir vatandaş 500 TL fatura ödeyecekse İstanbul'da nasıl geçinecek...
***
Haklı adamlar CLK az bile zam yaptılar birisi 100 birisi 150 milyon USD himmet parası verdi montaj ama :)) ee adam ne demişti bu milletin a..... koyacağız bize böyle istikrarlı iş adamları lazım sözünün eri ümmet derdinde helal olsun CLK zamlardan dolayı destekliyorum çünkü bu halk onları destekleyeni çılgınca destekledi şikayet etme hakkı  da yok

Elçin Yılmaz Amaç insanları kredi kartına yönlendirmek değil mi sanki.Taksit yapıyoruz ayağına insanları dolandırıyorlar.

Yusuf Zaman
 Aslında keşke CHP gelseydi ne güzeldi o günler elektriksiz hayat elektrik parası olmazdı. Su olmayan bir hayat su parası da olmazdı.Çöpçülerin olmadığı  bir hayat her tarafı b…götürünce çöp vergisini ödemediğinizde ne demişti Ecevit  Amerika olmadan bir biz hiçiz.

Reyhan Taslak
 1990 doğumlu birinin kalkıp CHP'li zamanı yaşamış gibi eleştirmesi de bi o kadar içler acısı :)))

Huseyin Çetiner
 Arkadaş eskiden kölelik kırbaç ile olurdu şimdi de Faturalar ile oluyor. AsıL sen DOĞALGAZı bekle ...Biliçsiz tüketiciyiz. İSKİ de çalışan arkadaşlar var her ay minik minik zam oluyor yıl bazına vurduğun zaman % 50 yi buluyor diyorlar ama bizler farkında değiliz.

Tayfun Erşan
 Devlet resmen bizi soyuyor

Erdogan Durmaz
 Burda bu suçu hükümete yükleyenler unutmasın ki BEDAŞ özel bir sektör ve hükümette bu olayın üstüne gidecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hem burada fatura tartışılıyor

Zeki Şentürk
 Şikayet yok.

Reyhan Taslak
 "BEDAŞ özel bir sektör "kimlerin hükümetin de oldu acaba??? BEDAŞ özel bir sektör diyerek işin içinden çıkamazsınız!!!

Erdogan Durmaz
 BEDAŞ şimdiki hükümet verdi işin içinden cıkmıyoruz dikkat ederseniz oraya yorum yaptım bu soyguna son diye.
Hiç tasalanmayın bu işe el atılacaktır. Sizin bu RTE nefret ve kininizi anlamış değilim.

Reyhan Taslak
 Ben bu vatanın bir karış toprağına bile aşığım...rte nefretime gelince evet nefret ediyorum..Benim devletime ait, vatanıma ait yerleri peşkeş çeken, kamuya ait kurumlarımı özelleştiren, milletin sırtından inmeyen bir adamı sevmem zaten mümkün değil...asıl ben sizlerin rte aşkınıza bir anlam veremiyorum.

Reyhan Taslak
 Hangi yasadan hangi kanundan bahsediyorsun sen, kendi kendinize değiştirdiğiniz kanunlardan mı? Komik olma ya?? Duvar derken ne diyorsun aç bakalım bi konuyu sen ona göre bi konuşalım

Yavuz Tekçe
 Bu gidişle kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz

Erdem Basaran
 Evet faturalar yüksek gelmekte itiraz etmekte haklıyız fakat  şöyle bir gerçek  var ki son yıllarda çok bilinçsiz tüketim gerçekleştiriyoruz teknolojinin gelişmesi ile tasarruflu ampul ler var iken halen şeffaf ampul tüketenler var…

Sadri Saray
 Yavuz Başkan zorlama var kaçak elektrikçilerden alamıyorlar masum vatandaşa giydir hak edildiğimiz şekilde yönetiliyoruz 1 ver 100 al haram zıkkım olsun kim katkı sağlıyorsa

TC Murat Kalkavan
 Evet  Cengiz inşaatın sahibi o telefonda bu milletin a… koyacağız derken şaka yapıyormuş gerçi bu kadar kolay olması insanın zoruna gitmiyor da değil ama ülke büyüsün istikrar sürsün diyenler bakın kim büyüdü gördünüz mü asgari ücret az artınca emekli maaşları seyyanen artınca sonuç iğne den ipliğe zam alın hayrını görün.

Çok geç olmadan devlet gerekeni yapsın

Halk olarak kullandığımız hizmetin bedelini ödemek konusunda bir itirazımız yok. Ancak TRT payı,Dağıtım payı gibi komik isimler altında deli dumrul misali halktan zorla para almanın sonu iyiye gitmeyecek.   Halk hareketleri bir çok haksız olayın birleşmesi  ile oluşur. Devletine bağlı bu halkın sabrını kimse zorlamasın.Aldığı hizmetin yarısını ne olduğunu bilmediği  bedeller için zorla alırsanız  bu zor kullanarak kendisinden alınan bedeller için gün gerekir telafisi zor olaylar                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  yaşayabiliriz. Halkın içinde yaşayan yerel bir medya olarak yaşanan FATRURA soygunlarına acilen bir çare bulunsun.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35