banner29

Elektrik Kesintileri Halkı Canından Bezdirdi

Yeterli alt yapı çalışmaları yapılmadan sürekli devasa projelere izin verilmesi karşısında Başakşehir’in bir çok noktasında sık sık yapılan elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi. 2.500 Nüfusu olan Kayabaşı Mahallesinde bazen 3- 4 gün elektrik verilemiyor.

Elektrik Kesintileri Halkı Canından Bezdirdi

Başakşehir Mahallesi 2.Etap sakinleri de elektrik kesintisinden  çok muzdarip

Haber ihbar hattımızı arayan,mail atan ve sosyal medyadan sorunlarını yetkililere ulaştırmamızı talep eden vatandaşların şikayetleri kışın gelmesi ile iyice arttı.

İşte bir okurumuzdan gelen e-mail aynen yayınlıyoruz

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Başakşehir Mahallesi, 2. Etap Toplu Yapı Yönetimi bölgesinde (Süleyman Çelebi Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Abdi İbrahim Caddesi ve yakın çevresi) çok sıklıkla tekrarlanan (yeraltından geçen kablolarda dumanlı yanma, patlama şeklinde) arızalar meydana gelmektedir.

Bu arızalardan dolayı karanlıkta kalmanın yanı sıra evlerimizdeki buzdolabı, çamaşır makinesi, kombi, bilgisayar ve televizyon gibi elektrikli cihazlarımızda zarar görmektedir. Özellikle yüksek katlı binalarımızın asansörlerine çok ciddi arızalar verdirmekte ve özellikle hasta ve yaşlıların evlerine giriş çıkışlarında önemli sıkıntılar oluşturmaktadır. 

Yaklaşık 10 000 kişinin yaşadığı konut sitemizin belirli (ilgili birimleriniz yerleri biliyor) noktalarında defalarca oluşan aynı şekil arızaların, yama yapılarak tamir edilmesi yeterli bir çözüm olmadığı, bunun yerine altyapının uygun yeterlilikte yenilenmesi gerektiği çok açıktır. Konu ile ilgili bildirim ve talebimizi ilçe kaymakamlığına ve BEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne daha önceden de yapmış bulunmaktayız, ancak bu güne kadar ne yazık ki her hangi bir çözüm oluşturulmamıştır. 

Sonuç olarak; Tüm site halkımızın mağduriyetine son verilmesi için yeraltı kablolarının yamanması şeklinde değil, değiştirilmesiyle (altyapı yatırımıyla) bir çözüm bulunmasını saygılarımızla arz ederiz.   

Güvercintepe Mahalle muhtarı  İbrahim Dinç yaşanan elektrik kesintisine isyan etti

Başakşehir ilçesi Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç gazetemizi arayarak BEDAŞ’ın arıza durumlarında çok yavaş hareket ettiğini iddia ederek bölgede yer altı arızları tespit eden tek bir cihazları var. Mahallemizde meydana gelen arızalar için bazen günlerce sıra gelmiyor diyerek koskoca kurumun her ilçeye bir cihaz alamamasını anlayamadığını iddia ederek bu duruma tepki gösterdi.

Muhtar Dinç BEDAŞ’ın Pazar günü dahi fatura okuması yaptığını ödeme tarihinden sonra 2 veya 3 gün içinde ödenmeyen faturalar için hemen uyarı yazısı bırakarak beş iş günü içinde ödeyiniz diyorlar ödemediğiniz zaman hemen kesim yapıyorlar ve 20 TL den fazla bir bedeli de  açma kapama olarak faturanıza işliyorlar dedi. Aradığımız zaman  sorunumuz ile alakadar olan yetkili bulamıyoruz. BEDAŞ’ta bir başıbozukluk almış gidiyor.

Muhtar Dinç BEDAŞ Tahsilatta hızlı ama hizmette yavaş dedi

Güvercintepe Mahalle  muhtarı İbrahim Dinç biz geçici çözümler değil köklü ve sık sık arıza yapmayacak bir alt yapı ile bize hizmet sunulmasını bekliyoruz. Kesintinin sadece kendi mahallesinde değil,Şahintepe,Ziya Gökalp ,Altınşehir,Kayaşşehir, hele eskiden köy olan ama yeni düzenleme ile  mahalle statüsüne kavuşan  Kayabaşı mahallesine bazen 3-4  gün elektrik verilemediğini biliyoruz.

Yüksek binalar elektriğin yetersizleşmesini  beraberinde getiriyor

Bu sorun  artık alt yapı eksikliği olan mahallelerin dışına da taşarak  2.Etap gibi uydu kentlerde de sık sık elektrik kesintisi olmaya başladı.

 BEDAŞ ve devletimizin ilgili birimleri bu sorunun giderilmesi adına gerekeni yapmalarını bölge halkı adına talep ediyoruz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35