banner25

EKPSS kursları ile tüm engeller aşılıyor

Sınavda başarılı olarak istedikleri kurumlara atanma imkanı sağlayan EKPSS sistemi ile sınava hazırlanan Başakşehirli engelli öğrenciler, ücretsiz olarak aldıkları eğitimlerle başarıya bir adım daha yaklaşmış oluyor.

EKPSS kursları ile tüm engeller aşılıyor
 Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Halk Eğitim işbirliğiyle dört yılda bir düzenlenen EKPSS sınavına Başakşehirde hazırlanan öğrenciler tüm engelleri aşıyor. Ücretsiz olarak verilen eğitimlerde dersler Başakşehir Haki Aras İmam Hatip Lisesi’nde veriliyor. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen eğitmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde Genel Kültür, Genel Yetenek, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi gibi dersler veriliyor. Dersler haftada dört gün, 18:00-21:00 saatleri arasında işleniyor.

 

Ücretsiz ulaşım


Nisan ayının ilk haftasına kadar devam edecek kurslarda yaklaşık 20 öğrenci eğitim alıyor. EKPSS kursuna devam eden engelli öğrencilerin sınıflara ulaşması içinde aracı olan Başakşehir Belediyesi, öğrencileri evlerinden alarak okula getiriyor. Tekerlekli sandalye kullanan öğrencilere özel asansörlü engelsiz ulaşım aracı kullanılırken, diğer öğrenciler için servis imkanı sağlandı. Dersler başlamadan evlerinden alınan öğrenciler ders bitiminde evlerine teslim ediliyor.

 

Başkandan sürpriz ziyaret


Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da kursa devam eden öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Sizlerin başarılı olması için artı bir desteğimiz olduysa ne mutlu bize diyen Kartoğlu, “ Siz başarılı olun işle ilgili sorun her zaman çözülür. Sizlerin başarısı demek hepimizin başarısı, ilçemizin başarısı demek” dedi. Doğum günü için sürpriz pasta alınan öğrenci Yasemin ‘de pastasını Başkan Kartoğlu ile üfledi.

 

EKPSS kursu 8 Nisan’da gerçekleşecek. EKPSS sınavı sonrasında 5 bin engelli vatandaşın kamuya yerleştirileceği açıklanmıştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35