banner25

Dr. Selim Temurci; Bu millete şapka çıkarılır

Yediden yetmişe Başakşehirli, milli irade nöbetine aralıksız devam ediyor. Fatih Terim Stadyumu Otoparkı’nda gerçekleşen nöbet her gece farklı meslek gruplarından tanınmış simalar, STK Temsilcileri ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin katılımlarıyla gerçekleşiyor.

Dr. Selim Temurci; Bu millete şapka çıkarılır
Başakşehir Belediye Başkanı’nın ev sahipliğinde devam eden milli irade nöbetine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Yazar Fatih Tezcan ve Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu katıldı.
 
‘Direnişimiz İslam Coğrafyasının kurtuluşuna vesile olsun’

Türk bayrakları ile alanı dolduran Başakşehirliler gecede sloganlarla nöbeti bırakmayacağız mesajı verdi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Sokakta halkın darbecilere karşı direnişinin ondördüncü günü. Nöbetimizde bizleri yalnız bırakmayan il başkanımıza, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. İstanbul milli direnişin sembolü oldu. O gece henüz ne olduğu belli olmadan köprü neden kapatıldı, diye ilçe emniyet müdürlüğümüze gittiğimde kaymakamımız da oradaydı, tüm ilçenin o gece ve sonrasında koordinasyonunu yaptı, çok teşekkür ederiz. Biz o gece Başakşehirlileri mesajlarımızla meydanlara darbecilerin baskın yaptığı bölgelere yönlendirdik. Özellikle CNNTÜRK’ün kurtarılmasında Başakşehirlilerin katılımı ve rolü çok büyük oldu. Tüm ilçe sakinlerimize şükranlarımı sunuyorum. Direnişimiz inşallah İslam Coğrafyasının kurtuluşuna vesile olur” dedi.
 
'Bu ülke Çanakkale’yi unutmadığı gibi bunları da unutmayacak'
 
Gecemiz, nöbetimiz mübarek olsun sözleri ile konuşmasına başlayan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci şunları kaydetti, “O gece bir milletin nasıl ayağa kalktığını Başkanımız, Başakşehir özelinde çok güzel anlattı. Böyle bir milletin ferdi olmayı, böyle insanlarla yol yürümeyi ve böyle kardeşlerimizle nöbet tutmayı nasip etti ya Rabbime binlerce şükürler olsun. Onüç günü geride bıraktık. Birbirine güvenen gülen gözlerle bakıyoruz. Ama biz bugün bu ülkenin istiklaline, istikbaline kastedenler Allah muhafaza başarılı olsalardı bırakın bir araya gelmeyi binlerce insanımızın öldürüldüğü bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktık. Bu ülkeyi Suriye’ye bu ülkeyi Mısır’a çevirmeye çalışanlara rabbim şükürler olsun ki fırsat tanımadı. Onun için bu nöbetler çok önemli. Böyle kahraman millete şapka çıkarıyoruz. Başakşehir vatan deyince, bayrak deyince sokağa çıktığı yerlerin en başında geliyor. Başakşehir gelen ilk mesajla sokaklara döküldü. Ben, Çanakkale’ye koşan ecdadımız ne yaptıysa ne sevabı aldıysa o gece sokaklara dökülen kardeşlerimiz de aynı sevabı aldığına ben yürekten inanıyorum. Kardeşlerimizin üzerinden tanklarla geçtiler, bu ülke Çanakkale’yi unutmadığı gibi bunu da unutmayacak.”
 
Yazar Fatih Tezcan ise, “Kahraman arayan şehitlere baksın. Bizim Kur’anın deyimi ile sâbikûnlarımız (öncülerimiz) var. Sâbikûn kahramanlardır. İşte o kahramanlar 15 Temmuz gecesi önümde arkamda sağımda solumda kim var demeden Pensilvanya’daki haine itaat etmiş üniformalı teröristlere karşı sokağa dökülen, tankların önüne yatanlar sâbikûndur. Hainler o geceden sonra panik halindeler. Yerkürede sahte tanrı ABD’nin sahte tanrı CIA’in darbe girişimini yerle bir eden ülkenin adıdır, Türkiye. Bunu siz yaptınız hepinize helal olsun. Bu ülke herkesi kabul eder ama Fethullah Gülen gibi haini kabul etmez. 15 Temmuz bunun ispatıdır. Alevi Sünni, Türk, Kürt bu ayrımlar bizim birbirimize yaptığımız darbelerdir. Biz bu darbeleri yüreğimizden atmalıyız” dedi.
 
Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu yaptığı konuşmada şunları kaydetti, “Meydanlardaki nöbetimiz devam edecek. Başakşehirlilere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bana ilk gelen mesaj Başakşehir’den geldi. Sizi bizi meydanlara çağırdı. Kim meydanlara çıktıysa yürekten teşekkür ediyorum. Yiğitlik zor zamanlarda belli olur. Başakşehirliler kahramanlıklarını ilk gece ortaya koydular, önemli noktalara akın ettiler. Rabbime hamdolsun zaferin kazanılmasında önemli bir rol oynadılar.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35