banner25

Dört Mevsim yaşayan parklar için çalışıyoruz

Başakşehir genelindeki park ve yeşil alanlarımızda bulunan palmiye, hurma vb. sıcak iklim bitkilerinin kış şartlarından (soğuk ve rüzgar) olumsuz etkilenmemesi için yapraklarını keten bezlerle bağlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü vatandaşların dört mevsim parklarda olmasını hedefliyor.

Dört Mevsim yaşayan parklar için çalışıyoruz
 Başakşehir Belediyesi park ve yeşil alanlarda mevsim şartlarına uygun olarak periyodik bakım çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde devam eden bakım çalışmaları kapsamında ilçe genelindeki park, yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerde, ibadethane bahçeleri ve eğitim kurumları ile ilçede bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşları bahçelerinde periyodik çalışmalar yapılıyor.


Bitkilere form verilmesi, budama, kış gübrelemesi, çim havalandırma çalışması, herekleme,çapa ve yabani ot temizliği, çevre düzenleme çalışmaları ile vatandaşların daha temiz ve düzenli alanlarda yaşamasına olanak sağlanıyor. Ayrıca park ve yeşil alanlarda bulunan palmiye, hurma vb. sıcak iklim bitkileri keten bezlerle bağlanarak kış şartlarından (soğuk vrüzgar) olumsuz etkilenmesi engelleniyor.


Ağaçlar budanarak bahara hazırlanıyor


BahçeşehirBaşakşehirKayaşehir ve Şahintepe bölgelerinde eş zamanlı olarak kış ayı boyunca ağaçlardaki bakım ve budama çalışmaları da devam ediyor. Ağaçların daha sağlıklı gelişebilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, önce bölge genelindeki ağaçların türlerine göre budama zamanları tespit ediliyor, oluşturulan program dahilinde de bölge bazında 6 kişiden oluşan dört ekip vasıtasıyla budamalar yapılıyor. Program tamamlandığında Altınşehir ve Ziyagökalp Mahallelerinde çalışmalar sürecek.


Ağaçların mevsiminde budanmasının önemine vurgu yapan park ve bahçeler yetkilileri,”Budama ile bitkiler daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve uzun süre genç kalırlar. Yapılan budama doğru yapılırsa ağaca faydalı olur. Aksi takdirde bilinçsizce budanan her bitki, zarar görür. Yanlış kesilen her dal, ağacın dengesinin bozulmasına, şeklinin değişmesine sebep olacaktır. Ayrıca gereksiz yapılan budamalar bitkinin hastalıklara ve zararlılara karşı direncini azaltmaktadır” açıklamasında bulundu.


Sokak hayvanlarımız emin ellerde


Havaların soğumasıyla kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi, daha güvenli ve sağlıklı koşullarda yaşaması için parklarımızda bulunan hayvanlarımızın barınak ve yem gibi ihtiyaçları karşılanarak sokak hayvanlarımızın soğuk havalarda mağdur olması engelleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35