banner32

Doğan ; Başımız sağolsun mekanı cennet olsun dedi

Edebiyatçı yazar barış adamı Dev Çınar Yaşrar Kemal'in ölümü nedeni ile üzüntülerini bilriren CHP Başakşehir Belediye meclis üyesi Cemal Doğan milletimizin başı sağ olsun dedi.

Doğan ; Başımız sağolsun mekanı cennet olsun  dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Başakşehir Belediye meclis üyes İş adamı Cemal Doğan, Solunum güçlüğü ve kalp ritm bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade ederek 14 Ocak’tan vefat ettiği güne kadar 45 gün yoğun bakımda kaldığını  ifade etti.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Doğan akciğer  enfeksiyonu ve ritm bozukluğunun yanında çoklu organ yetmezliği yaşandığını ifde edilen ünlü yazar ve edebiyatöı barış insan Yaşar Kemal’in ölümü nedeni ile çok üzülüdğünü  ifade etti. Meclis üyesi Cemal Doğan Merhum Yaşar Kemal’e Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi.

 
Yaşar Kemal Kimdir ?

 

Tüm Türkiye, edebiyat dünyasının büyük ustası Yaşar Kemal’e ağlıyor. 1923 yılında doğan Yaşar Kemal, Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından biriydi. İlk öykü kitabı Sarı Sıcak'ta da yer alan Bebek öyküsü ile ilk romanı İnce Memed, Cumhuriyet'te tefrika edildi.  İnce Memed, yaklaşık kırk dile çevrilerek yayımlandı ve kitaplarının yurtdışındaki baskısı yüz kırktan fazla oldu.

Yaşar Kemal pek çok yapıtında Anadolu'nun efsane ve masallarından yararlandı. PEN Yazarlar Derneği üyesiydi. Nobel Edebiyat Ödülü'ne de aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015 tarihinde organ yetmezliği sebebiyle yoğun bakimda olduğu hastanede hayatını kaybetti.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35