banner29

Doğa Koleji, genç kızlar voleybol takımı dünya şampiyonu oldu !

Eğitim dünyasının yanı sıra sporda da başarılarıyla adından övgüyle sözettiren Doğa Koleji çok önemli bir şampiyonluğun sahibi oldu. Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası'nda finalini 16 Nisan'da oynayan Doğa Koleji Genç Kızlar Voleybol Takımı Chiness Taipe'yi 3-0 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Doğa Koleji, genç kızlar voleybol takımı dünya şampiyonu oldu !
Bravo size kızlar 
İlk maçını 10 Nisan'da Avusturya ile oynayan Doğa Koleji öğrencileri 11 Nisan’da Danimarka'yı, ardından Tahiti temsilcisini 2-0'lık skorlar mağlup etti.Grup karşılaşmalarının ardından grubunu 6 puanla lider olarak tamamlayan Doğa Koleji, ikinci turda Çek Cumhuriyeti ekibini 2-0, üçüncü turda Brezilya takımını 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Portekiz temsilcisini 3-0 mağlup eden Türk ekibi, finalde ChinessTaipeile karşılaştı. Hızlı hücumlarıyla tanınan ChineseTaipeitakımını da 3-0 kazanan Doğa Koleji turnuva boyunca hiç set kaybetmeden dünya şampiyonluğuna adını yazdırdı.

İstanbul Times Spor Servisi  / Yusuf Sıddık
3 farklı dalda Dünya Şampiyonu olan tek okul
Doğa Koleji içinbudünyaşampiyonluğu ilk değil. 2009 yılındaGençErkekBasketbol Dünya Şampiyonluğunu, 2013 yılında da GençBayanBasketbol Dünya Şampiyonluğunukazanan Doğa Koleji, bu yılda Genç Kızlar Voleybol Dünya Şampiyonluğunukazanarakdünyadabirilkibaşardı. Doğa Koleji Genç Kızlar Voleybol takımı yıl boyunca İstanbul Şampiyonası,Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonasındaoynadığıbütünmaçlarıkazanarak,sezonunamağlupbitirerek, Dünya Şampiyonasında da set vermedenşampiyonoldu.
 Doğa Kolejleri Eğitim'in dışında öğrencileri farklı alanlarda da motive ediyor 

Eğitim sektöründe 12 yılı dolduran Doğa Kolejleri, Fethi Şimşek tarafından 2002 yılından kuruldu. 2011 yılında, Turkven'in danışmanlığını yaptığı Dünya Bankası’nın yatırım kuruluşu olan IFC, Avrupa Yatırım Bankası fonu EIF, Almanya Kalkınma Bankası DEG ve Hollanda Kalkınma Bankası FMO gibi uluslararası yatırımcılar Doğa Koleji’nde hissedar oldu. Bu ortaklık, özel okul sektöründe Türkiye’deki ilk uluslararası yatırım olma özelliği taşıyor. Kısa zamanda eğitimdeki vizyoner yaklaşımı, öğrencilerine aşıladığı sosyal sorumluluk bilinci ve özgüven sayesinde Türkiye çapında pek çok kampüsü ile eğitim vermeye başlayan Doğa Kolejleri’nin bugün, 80’in üzerinde kampüsü bulunuyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35