banner32

Diyabetli öğrenciler İzcilik kampına katıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir İzcilik kampının 2016 döneminin son ziyaretçileri diyabetli öğrenciler oldu.

Diyabetli öğrenciler İzcilik kampına katıldı
Çapa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 36 diyabet hastası öğrenci Başakşehirli izcilerle bir hafta kamp yaptı. Şamlar Tabiat Parkı altıncı kapıda yer alan izcilik tesislerinde Başakşehirli izcilerle buluşan diyabetli öğrenciler izcilikle ilgili temel bilgiler, ilkyardım dersleri, binicilik, tırmanma, okçuluk ve parkur eğitimi dersleri aldı.
 
Öğretmenlerin eşlik ettiği öğrencilerin rutin olarak şeker ölçümü, insülin yapımı, düzenli beslenme, doktor kontrolleri uzman hekimler tarafından gerçekleştirildi.
 
‘Ormanda, çadırın içinde uyumak hayalimdi’
 
Ertuğrul önder: “13 yaşındayım. Esenler’de oturuyorum, Şamlar Tabiat Parkına ilk defa geliyorum. Dokuz aydır diyabet hastasıyım. Kampa Çapa Hastanesi olarak geldik. Toplumsal açıdan çok güzel bir şey. Dayanışma ve birliktelik oluyor. İlk geldiğimde arkadaşım yoktu şimdi pek çok arkadaşım var. Küçüklükten beri ormanda çadırın içinde uyumak hayalimdi.”
 
Muhammed Hayri Tezcan: “13 yaşındayım. Üç yaşımda diyabet teşhisi koyuldu, on senedir şeker hastasıyım. Şamlar Tabiat Parkına ilk defa geliyorum. Eğlenceli, güzel bir yer hoşuma gitti. Dün geldik, önce eşyalarımızı aldık daha sonra öğlen yemeğimizi yedik. Açık havada yediğim yemek daha iyi oluyor. Arkadaşlar edindim.”
 
‘Türkiye’de ilk defa Diyabet İzci Kampı yapılıyor’

Kendisi de 17 yıldır diyabet hastası olan kamp görevlisi Abdullah Bahçekapılı ise Türkiye’de ilk defa diyabet izci kampı düzenlendiğini belirtti, “Türkiye’deki Diyabet kamplarının spor eğitmenliğini yapıyorum. Türkiye’de ilk defa Diyabet İzci Kampı yapılıyor. Başakşehir Belediyesine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Otuzaltı diyabetli çocuk, altı tane diyabetli ağabey var. Bizim amacımız daha çok kamp yapılması ve daha çok çocuğun kamplara gitmesi. Onlara yalnız olmadıklarını, onlar gibi çok fazla diyabetli çocukların olduğunu bilmelerini ve birbirleriyle kaynaşmalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buraya gelen çocuklarımızın yarısının kamp tecrübesi var. İlk günde çocuklarımızın sosyalleşmesi ve kaynaşması için elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Şuan çok hızlı şekilde kaynaştılar, bunda yapılan etkinliklerin çok büyük katkısı var. Çok heyecanlılar, birlikte oldukları içinde takım havası oluşuyor.
 
Öğrencilerin sağlık kontrollerinin sürekli yapıldığına dikkat çeken Bahçekapılı, “Diyabetliler için önemli olan beş madde var. Biri şeker ölçümü biz burada şeker ölçümünü zaten yapmaktayız. İnsülin yapımı, düzenli beslenme, doktor kontrolü ve egzersiz. Bu beş maddeyi biz burada çocuklarımıza sağlıyoruz.”
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35