banner29

‘Dijital Vatandaşlık Ve Sosyal Medya’ Eğitimi Başladı

Başakşehir Belediyesi’nin sosyal medyayı doğru ve etkili kullanabilmek amacıyla personele yönelik düzenlediği “Dijital Vatandaşlık ve Sosyal Medya Eğitimi” başladı.

‘Dijital Vatandaşlık Ve Sosyal Medya’ Eğitimi Başladı
 Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda düzenlenen eğitimde Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ile Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk iki ayrı sunum yaparak sosyal medya platformlarının etkili ve doğru kullanımıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

“Gerçek hayatta yapmayacaklarınızı internette de yapmayın!”

Katılımcılara Dijital Vatandaşlık, Sosyal Medya, Sosyal Medya Yönetimi, İtibar ve Kriz Yönetimi konularıyla ilgili bir sunum yapan Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, “Dijital vatandaş” kavramının tanımını yaparak, “Bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen, çevrimiçi davranışlarının etik sonuçlarını bilen, teknolojiyi kötüye kullanmayan, dijital dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru ve ahlaki davranışı teşvik eden kişi dijital vatandaştır.” dedi. Sosyal medya kullanıcılarına internette buldukları her bilgiye eleştirel bir gözle bakmaları ve en az üç kaynaktan kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunan Çelik, “En önemli kural şudur: “Gerçek hayatta yapmayacağınız hiçbir şeyi, internetteyken de yapmayın.” diye konuştu.

“İki şey çok değişti: Para alışverişi ve iletişim”

Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk de, geçmişten bugüne para alışverişi ile iletişim biçimlerinin büyük değişimler geçirdiğini belirterek, “Günümüzden eskilere doğru gidelim televizyon kanalları, gazete, medya mesaj üretilir o dağılır bizler de seyirciyizdir, haberler, ana haber bülteni, gazete biraz daha geriye git radyo, gazete, ajans… Hepsinin mekanizması neydi? Bir verici vardı, merkezde dururdu, merkezde duran verici de siyasal iktidarın ya da sermaye iktidarının kontrolünde ve himayesinde olurdu. Oradan bir mesaj paylaşılırdı ve o mesaj kamuya ulaşırdı, medya böyle işliyordu. Şimdi ise böyle bir şey yok. Artık adaletle ilgili konularda bile sosyal medyanın büyük rolü var. Bir paylaşıma ne kadar RT, fav, yorum, mesaj ve bildirim verildiyse, onun altındaki aksiyon ne kadar büyükse o paylaşım kamunun önemli bir parçası oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Başakşehir Belediyesi’nin personeline yönelik düzenlediği sosyal medya eğitimleri devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35