banner29

Diabet ve Hipertansiyon hastalarına tavsiyeler

Sıcakların artmasıyla oluşabilecek sağlık problemlerine çözüm olmaya çalışan BAKMER, tansiyon hastaları için umut oldu. Prof. Dr. Yesari Karter’in katılımıyla gerçekleşen söyleşide Uzman Doktor vatandaşlara çok önemli uyarılarda bulundu.

Diabet ve Hipertansiyon hastalarına tavsiyeler
 İstinye Liv Üniversitesi Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen söyleşiye katılım yoğundu. Kritik hastaların tanıları ve tedavileri üzerine çarpıcı örneklerle sunumuna başlayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yesari Karter, “Verilen tedaviyi uygulamamanın bedelleri ağır olur” diyerek hastaların hayati tehlikesi üzerine dikkat çekti.

 

TA HASTALIĞININ SEBEPLERİ DOĞRU TEŞHİS EDİLMELİDİR


Temporal Arterit (TA) tanısının konulmasındaki aşamalardan bahseden Prof. Dr. Yesari Karter,” İlk etapta TA hastalığının sebeplerini araştırmalıyız. Bunlar Primer mi? yoksa Sekonder mi? tespitinde bulunmak gerekir. Daha sonra tedavinin düzenlenmesi noktasına dikkat etmeliyiz. Burada da yapacağımız diyetler, uygulayacağımız egzersizler ve kullandığımız ilaçlar ön plana çıkmaktadır. Tüm teşhislerden sonra TA hastalığına sebep olan hastalıkları takip etmeliyiz. Bu hastalıkların başında böbrek yetmezliği, görme bozukluğu, beyin kanaması ve kalp hastalıkları gibi sebepler gelmektedir” dedi.

 

ÇOK SU TÜKETEN VE YEMEK YİYENLER DİKKAT!


Diabet konusunda da önemli bilgiler paylaşan Karter, “ Öncelikle diyabete sebep olan hastalıkları bilmeliyiz. Bunlar şeker koması, hipoglisemi, böbrek yetmezliği, beyin damar tıkanıklığı sonucu felç, körlük, Diabetik yaralar ve ampütasyon ve kalp krizidir. Diabet hastalığına tanı koyabilmemiz için ailenin Diabet hikayesini bilmemiz gerekir. Bununla birlikte çok su tüketerek sık idrara çıkmak ve çok yeme alışkanlığı da diyabet hastaların da koyduğumuz tanılardan. Tüm bunların tespiti yapıldıktan sonra artık hastaya uygun tedavi ve takip yöntemlerini geliştiriyoruz. Kan şekeri düzeyi, Diabete sebep olan hastalıkların takibi en sık kullandığımız yöntemler içerisindedir” diyerek tansiyon ve şekeri yüksek değerlerde seyreden hastaların tedavi dışına çıkmaması için özellikle uyardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35