banner29

Dezavantajlı Çocuklarımızdan Hepimiz Sorumluyuz

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda din görevlileriyle bir araya gelen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Sokaklardaki dezavantajlı çocuklarımızdan hepimiz sorumluyuz. Bunun farkında olmalı, buna göre çalışmalıyız” dedi.

Dezavantajlı Çocuklarımızdan Hepimiz Sorumluyuz
 Başakşehir Müftülüğü’nün, her yıl ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlediği programa; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nın yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Müftü Vekili Hızır Taşbaşı, din görevlileri ve aileleri katıldı.


“Doğumdan ölüme kadar yanınızdalar” 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Başakşehir Müftü Vekili Hızır Taşbaşı, din görevlilerinin hayatın her anında vatandaşların yanında olduğunu belirterek, “Doğduğumuzda kulağımıza ezan okuyup ismimizi koyan, Kur’an öğrenirken, askere giderken, dini nikâhımız kıyılırken, vefat ettiğimizde selamız okunurken, cenaze namazımızda ve toprağa verilirken kısacası doğumdan ölüme kadar yanımızda hep hocalar vardır. Bizlere hizmet için gece gündüz demeden çalışan tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu.

“Sorumluluklarımız çok” 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, din görevlilerinin sadece camilerde namaz kıldıran memurlar olmadığını vurgulayarak, “Sorumluluklarımız çok. Sokaklardaki dezavantajlı çocuklarımızdan sizler, bizler, milli eğitim… Kısacası hepimiz sorumluyuz. Bunun farkında olmalı, buna göre çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35