banner32

Derin Operasyon

‘Dershanelerin dönüşümü’ tartışmasıyla başlayan derin operasyon bugünkü gelişmelerle sınırlı değil. Önce ‘Böyle uygulama darbe hükümetleri döneminde bile görülmedi’, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki fişleme iddiaları, arkasından iki AK Parti’li vekilin istifa kararları, bununla da kalmayıp medya dünyasında hiç beklenmedik şekilde gerçekleştirilen görevden almalar ve yeni görevlendirmeler, son olarak da aralarında bazı bakanların yakınlarının, belediye başkanının da yer aldığı derin operasyon!

Derin Operasyon
OPERASYON SABAH SAATLERİNDE YAPILDI

Sabah saatlerinde polisin düzenlediği operasyonlarda aralarında bazı bakanlarının yakınlarının, bir ilçe belediye başkanı, büyük bir bankanın genel müdürü ve kamuoyunca yakından tanınan ünlü işadamlarının da bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

"AĞAOĞLU GÖZALTINA ALINMADI"

AĞAOĞLU Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, İstanbul'da sabah düzenlenen operasyonda Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alındığı iddialarını kabul etmedi. Rahvalı, "Ali Ağaoğlu, ihtiyaç duyulan ifadeyi vermek üzere emniyete gitmiş bulunuyor" dedi.

İstanbul polisinin sabah saatlerinde yaptığı operasyonla ilgili olarak Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, polisin arama yaptığı Ataşehir'deki şirket binasında açıklama yaptı. Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alındığı iddialarını yalanlayan Rahvalı şöyle konuştu:

"Bugünkü operasyonla ilgili bilgimiz şundan ibaret. Bazı kamu görevlileriyle ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak alınan bir mahkeme kararıyla belirli sayıda işadamının ifadesine ihtiyaç duyulmuş. Bu kapsamda sayın Ali Ağaoğlu da ihtiyaç duyulan ifadeyi vermek üzere emniyete gitmiş bulunuyor."

Rahvalı, "Ali Ağaoğlu'nun gözaltında olduğu söyleniyor. Gözaltına mı alındı davet mi edildi?" sorusuna "Ali Ağaoğlu emniyete davet edildi. Arama yapıldı tamamlandı. Aramayla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Bu da tutanağa bağlandı" cevabını verdi.

Rahvalı, Ağaoğlu şirketlerini kapsayıp kapsamadığıyla ilgili olarak ise "İhaleye fesat karıştırma iddiasını ben de televizyondan duydum. Bu tip şeyler resmi belgeye dayanmadığı için kesin birşey söylemek mümkün değil. İhaye fesat karıştırma olayının içinde Ağaoğlu'nun olması mümkün değil. Bugün halka açık hatta canlı yayında yapılan ihalelere katılıyoruz. En son Kartal ihalesinde 41 tane uluslararası müteahitlik firmaları ve müteahhit yerli firmalar olduğu açık bir ortamda adeta bir bilek güreşiyle kazanılan ihaleleler bunlar. Kaldı ki her girdiğimiz ihaleyi de biz almıyoruz. Böyle bir iddianın mesnetsiz olduğunu düşünüyoruz. Burada herhangi götürülen döküman olmadı. Ama adli makamlar ve polis bilgi belge isterse herşeyimiz açık" dedi.

Şirket binasında aramayı yapan polis daha sonra buradan ayrıldı. 

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet başsavcısı Turan Çolakkadı, yaptığı açıklamada operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" açıklamasında bulundu.

"ARAMALARDA SUÇ UNSURUNA RASTLANMADI"


Ağağlu Şirketler Gurubu, sabah saatlerinde şirketin genel merkezine gelen polislerin arama yaptığını, arama sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma üzerine adli makamlarca Sn. Ali Ağaoğlu’nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur. Yine bu soruşturma kapsamında mahkeme kararı ile şirket merkezimizde bir arama yapılmıştır. Bugün saat 9.00’da ilgililer tarafından arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı hususu tutanak ile tespit edilmiştir.” denildi.

Şirket yetkililerinin basın mensuplarıyla paylaştığı tutanakta ise, İstanbul 18 Sulh Ceza Mahkemesi’nin 16.12.2013 tarihli 2013/677 değişik iş numaralı kararı gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine 17.12.2013 saat 06.00 sıralarında Ataşehir’deki Ağaoğlu İnşaat Şirketler Grubu Genel Merkezi'nde bulunan şirketin 3 katında bulunan ofisine gelinerek arama yapıldığı ve armalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı saat 06.18 sıralarında aramaların tamamlandığı ifade edildi.

VALİ KONUŞTU


Operasyona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 'Soruşturma sürerken ayrıntı veremeyiz. Adli soruşturmanın sürmesi nedeniyle daha detaylı bilgi vermem mümkün değil' demekle yetindi.

AVUKATI DA KONUŞTU

Gözaltına alınanlar sabah saatlerinde yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilenler sorulara yanıt vermedi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı. Demirhan, Ali Ağaoğlu'nun soruşturmanın merkezinde olmadığını belirtti. Demirhan Ağaoğlu'nun ifadesinin hanüz alınmadığını dile getirdi. 

Akşam 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35