banner29

Çuvaşistanlı öğrenciler Belediyeyi ziyaret etti

Çuvaşistanlı Halk Dansları grubu Başakşehir Belediyesini ziyaret etti.

Çuvaşistanlı öğrenciler Belediyeyi ziyaret etti
 Rusya Federasyonuna bağlı Özerk Türk Cumhuriyeti olan Çuvaşistan’ın Başkenti Çeboksarı’dan gelen öğrencileri Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ağırladı. 21. Türk Dünyası Çocuk Şölenine katılmak için İstanbul’da bulunan Sinyaya Ptica Halk Dansları grubu üyelerinden oluşan heyet İBB Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sekiz gün süre ile evlerinde misafir edildi.
 
Sinyaya Ptica Halk Dansları grubu üyelerinin Başakşehir Belediyesi ziyaretine İBB Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri de katıldı. Belediye konferans salonunda gerçekleşen ziyarette Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, öğrenciler ile sohbet etti.  Öğretmenlerden öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi de alan Başkan Yardımcısı Dikbaş, “Sizi ağırlayan okul müdürü ve arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerinizin devamını diliyorum, hem siz gelin hem biz gelelim” dedi. Çocuklara hayallerini de soran Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, “ Biz çocuklarımıza mesleklerin dışında iyi bir insan olmalarını öğütlüyoruz ve dünyanın da kardeşlik dünyası olmasını istiyoruz“ dedi.
 
Ziyaret sırasında Sinyaya Ptica Halk Dansları grubu üyelerinden Anya isimli bir öğrenci yöresel müziklerinden örnekler verdi.
 
Öğrencilere Türk Bayrağı, Söylenmemiş Çanakkale Türküleri Albümü ve künyeden oluşan bir set hediye edildi. Ziyaretçiler Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35