banner32

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başakşehir’e Bir Gençlik Ödülü Daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başakşehir’e Bir Gençlik Ödülü Daha

Gençlere yönelik projeleriyle dikkatleri çeken Başakşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu olan İstanbul Gençlik Oyunları ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen festivalde ödüle layık görüldü. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, gençlik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Genç dostu şehir Başakşehir, ödüle doymuyor. Gençlik Kulübü projesiyle ağustos ayında Ankara’da düzenlenen Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda “Genç Dostu Şehir” ödülünün sahibi olan Başakşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı proje yarışmasında ödüle layık görüldü.

Gençlik ödülü Başakşehir’in

Başkent Millet Bahçesi’nde gençlere yönelik düzenlenen Tam Bana Göre Festival kapsamındaki ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, spor kategorisindeki gençlik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

“Gençleri geleceğe hazırlıyoruz”

2017 yılında Başakşehirli gençlere yönelik başlattıkları Gençlik Oyunları’nın bu yıl itibariyle İstanbul geneline yayıldığını belirten Başkan Yasin Kartoğlu, “Başakşehir Belediyesi olarak spordan teknolojiye, eğitimden kültür sanata kadar hayatın her alanında gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bir başka örneği olmayan, Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları ile Başakşehir’de yakaladığımız dinamizm ve heyecanı İstanbul’a da yaşatıyoruz” diye konuştu.

İstanbul Gençlik Oyunları’nda Hedef 100 bin genç

İstanbul Gençlik Oyunları’nın 4 yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olduğuna dikkat çeken Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Okulların açılmasıyla birlikte kayıt sürecine geçtiğimiz oyunlarda, yarışlarımız başladı. Böylece bizler için 4 yıllık bir hayal gerçek oldu. Şu ana kadar 70 binden fazla gencimiz kayıt yaptırdı ve bu sayının 100 bini geçeceğine yürekten inanıyorum.”

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35