banner25

Çocukların Bayramı’na Coşkulu Kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi Başakşehir’de törenlerle kutlandı.

Çocukların Bayramı’na Coşkulu Kutlama
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 97. Yıldönümü etkinlikleri Bahçeşehir tören alanında düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Siyasi Partiler ve STK Temsilcilerinin selamlamalarının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından son buldu.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Başakşehir’de düzenlenen ikinci tören Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Programa; Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, öğrenci, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

“Bu coğrafya’nın sahibi, bu toprakların çocuklarıdır”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz şunları belirtti, “Tarihin akışı içerisinde önemli bir yeri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bayramınız kutlu olsun. 1918 yılında sona eren 1. Dünya Savaşı, akabinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı ve açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Nasıl ki bin yıldır şehitlerimizle, gazilerimizle kurduğumuz medeniyetle, Anadolu’yu vatan edindiysek bundan böyle vatanımız için geleceğimiz için çalışarak ve barış içinde kardeşçe yaşamanın mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Malazgirt’ten, İstanbul’un Fethi’ne, Çanakkale Zaferi’nden 15 Temmuz Şanlı Direnişine kadar ödenen bedellerle bu coğrafya’ya sahip olduğumuzu ve ilelebet sahip olacağımızı herkes tarafından bilinmesini isteriz. Sevgili Çocuklar, işte bizler bedeli ödenmiş bu güzel vatan toprağından size umut bağlamış bütün dünya çocuklarıyla ve de savaştan dolayı ülkemize gelen kardeşlerinizle birlikte barış içinde sevgiyle yaşamanın mutluluğunu tadacaksınız. Çocuklar, öğretmenlerimizin gayretiyle güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Umut dolu gözleriniz, hayat kuşatan heyecanınız daim olsun. Bu dilek ve temennilerle milli mücadeleyi gerçekleştiren aziz şehitlerimizi, terör ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.”

 

Kutlama programı,  ilçe okul öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Etkinlikte öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra ilçe genelinde yapılan kompozisyon, şiir ve resim alanında dereceye giren öğrencilerde şiirlerini okudu.

 

İlçe okulu öğrencilerin halk oyunları, ront gösterisi, müzikli gösterileri beğeni ile izlendi. İlçe genelinde 23 Nisan nedeni ile düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim alanında dereceye giren öğrencilere ise çeşitli ödüller takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35