banner32

Çocuklara söz geçirme sanatı

Aile büyüklerinin çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurabilmesi için yapmaları ve kaçınmaları gereken davranışlar Pedagog Ali Çankırılı ile Akif İnan Bilgievi’nde konuşuldu.

Çocuklara söz geçirme sanatı
Çocuk büyütürken doğru bilinen yanlışlar üzerinde duran Ali Çankırılı’nın söyleşisine ilgi yoğundu. Babaların bu tarz eğitimlerden genellikle uzak durduğundan yakınan Pedagog, her aile bireyinin çocuk yetiştirirken üzerine düşen görevleri yapması gerektiği vurgusunu yaptı.
 
Oyun çocuğun en ciddi işidir

Anne ve babalar çocuklarına sözlerini geçirebilmek, disiplin sağlayabilmek için her gün nasihat ederler diyen Ali Çankırılı sözlerini şöyle sürdürdü; ”Biz o ailelere diyoruz ki, oyun çocuğun en ciddi işidir. Oyun sırasında çocuğa bir şey buyurmayın, aileler bunu bilmediği için çocuğun oyununu bozarak ona iş yaptırmaya çalışır. Böylece de kendi elleriyle çocuğu disiplinsiz yaparlar. Ama yaptırmak istedikleri işleri çocuğun oyunu bittikten sonra da yapabileceğini belirtseler daha fazla sözlerinin dinleneceğinden emin olabilirler.”
 
Hikaye ve örneklemelerle psikolojinin daha kolay anlaşılacağını belirten Pedagog Çankırılı; “Anne gazete okurken iki çocuk oyuncak kavgası yapmaya başladılar. Anne, çocuklar lütfen kavga etmeden oynayın dedi ve işe yaramadı. Çocuklar kavgaya devam etti. Anne bu sefer sesini yükseltti. Size kavgayı kesin diyorum, yine işe yaramadı. İşte bunun adı psikolojide sağır dinlemedir” diyerek verdiği bir örnekle durumu pekiştirdi.
 
Son olarak çocukları baskıyla disipline etmenin ters bir etki yarattığından bahseden Pedagog, söyleşisine son verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35