banner25

Çocuk tiyatroları yoğun ilgi ile sezonu açtı

Başakşehir Belediyesi kültür-sanat sezonu çocuk oyunları ile başladı. 2017-2018 sezonunda 3 farklı kültür merkezinde 180 çocuk oyunu sahnelenecek.

Çocuk tiyatroları yoğun ilgi ile sezonu açtı
 Bilgievleri ve Tiyatro Akademisi bünyesinde verilen ücretsiz eğitimler ile tiyatroya adım atan Başakşehirli minik sanatseverler, sene boyunca da profesyonel oyuncular ve seçkin oyunları izleme imkânı buluyor.


Başakşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde sahneyi çocuk tiyatroları ile açtı. Her sene nitelikli tiyatro oyunlarını ilçe çocukları ile buluşturan belediye bu sezonda çocuklara zengin bir seçki sunuyor.  Başakşehir kültür sanat merkezlerinde sahnelenecek çocuk oyunlarının her biri sanat danışmanlarının denetiminden geçerek izleyici ile buluşuyor. Prodüksiyonu yüksek, nitelikli çocuk oyunları her cumartesi günü Çınar Kongre Merkezi’nde saat: 12.00’de, pazar günleri ise Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi ve Bahçeşehir Kültür Merkezi’nde saat: 13.00’de sahnelenecek.

 

Katılımcılar oyunlarla ilgili bilgi ve bilet teminini Bahçeşehir Kültür Merkezi’nin https://bilet.basaksehir.bel.tr/ adresinden, Çınar Kongre Merkezi ve Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi oyunlarının biletlerini ise oyunların başlamasından 1 saat önce alabilecekler.

 

OYUNLAR TÜM KOLTUKLARI DOLDURDU


Başakşehir Belediyesi’nin 2017-2018 sezonunda ilk çocuk oyunu Tiyatro Lika tarafından sahnelenen Neşeli Hayvanlar Müzikali oldu. Çınar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, hayvanlar üzerinden birlikten kuvvet doğduğunu anlatarak iyilik yapmanın erdemlerine vurgu yapıyor.

 

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM)’de sezonun ilk oyunu ise Arı Maya yüksek bir katılımla oynandı. Arı Maya’nın büyüdüğünü kanıtlama yolundaki zorlu çabasına pencere açan oyun Tiyatro Mask tarafından sahnelendi.

 

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelenen Palyaçonun Sirki ise Başakşehirli çocukları sirk dünyasının eğlence ve maceranın eksik olmadığı dünyasına götürdü. Oyuncu performansı ile göz dolduran oyun konuşamayan dostlarımızı anlamanın önemine dikkat çekiyor.

 

“SAHNELENEN TÜM OYUNLAR ÖZENLE SEÇİLMİŞ”


Palyaçonun Sirki oyununun Yazar ve Yönetmeni Sinan Koşan, Başakşehir izleyicisi ile 2. kez buluştuklarını belirterek, “Geçen sene olduğu gibi bu sene de ilgi çok büyük. Oyunumuzun 3. Sezonu. Geçen yıl 100’e yakın temsil yaptı. Bu sene daha da fazla kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. Oyun dilsiz varlıkları ele alıyor. Görsel açıdan da çok zengin bir oyun. Başakşehir’e gelen oyunlar sıradan oyunlar değil hepsi özenle seçilmiş, prodüksiyonu yüksek oyunlar” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35