banner29

Çilesi bitmeyen Mahalle ; Güvercintepe

Başakşehir’in İlk gazetesi olan Başakşehir Times ve İstanbul Times Tv ortak çalışması olarak son günlerde hayatı olşumsuz yönde etkileyen kar yağışının ardında bir çok hizmetin tam olarak verilemediği Başakşehir ilçesi Güvercintepe mahallesinin sokkalarını gezerek mikrofonumuzu halka uzattık.

Çilesi bitmeyen Mahalle ; Güvercintepe
Elektrik kesintisi ve karın temizlenip ara sokakların açılamamış olması en büyük sorun olarak ön plana çıktı 

Yanı başında Olimpiyat stadı,Kayaşehir uydu kenti, başta olmak üzere bir çok devasa yapının bulunduğu Güvercintepe,İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Başakşehir’in bir mahallesi olduğuna kimsenin inanmadığı,50 bin nüfusa sahip olmasına rağmen hizmetlerde hak ettiği payı bir türlü alamıyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Sibel Gülersöyler

Güvercintepe’nin En Büyük Sorunu Sizce Nedir ?

İstanbul Times Tv ve Başakşehir Times gazetesi olarak Güvercintepe’de halka “Mahallenizin en büyük sorunu nedir?”diye sorduk. Halktan gelen cevapların içinde il sırayı sık sık yaşanan elektrik kesintisi ve günlerdir ara sokaklarda temizlenemeyen karın aldığını gördük.
Kar yağışından dolayı hastaların olduğu sokakların bile günlerdir temzilenemdiğindinden şikayet eden mahalle halkı zor anımızda belediyemiz yanımızda olamayacaksa ne zaman olacak diye sordular.

Kar demek Güvercintepe ‘de hayatın felç olması demektir 

Alt yapısı tamam olan yerlerde kar yağınca çocukların sevindiği ama Güvercintepe de ise karın yağması demek sokakların günlerce kapalı olamsı demek olduğundan çocuklar ve hastası olan aileler için tam anlamı ile bir fekaket edemek oluyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olumsuz hava şartları Güvercintepe de hayatı felç etti. Açılamayan yollar, gelmeyen elektrik, çalışmayan çalışsa dahi çok geç gelen İETT otobüsleri,dolmuşlar.Yanıbaşında yükselen lüx konutların elektriklerinde bir kesinti olmamasına rağmen Güvercintepe’ye 30 saate yakın elektrik verilememesi buranın kaderi oldu.

Tabi bundan en çok doğalgazı olan insanlar etkilendi.Hasta olan insanlar karların erimesiyle hastahanelerin yolunu tuttu.
Halk kendi imkanlarıyla evlerinin,dükkanlarının önünü temizlemek zorunda kaldı. Ara sokaklardaki kar mesafesi 50 cm.yi aşmıiş durumda idi. Yaşanan tüm olumsuzluklarda mücadele eden muhtar İbrahim Dinç’in talplerine da cevap veremeyen Belediye yetkilileri zaman zaman telefonları muhtarın yzüüen kapattılar.

Yetkililerden biraz sağduyu talep eden Güvercintepe halkının tek isteği verdiği oyun hakkını alabilmek.Yaşanan kötü hava şartlarını bir nebze de olsa rahatlatacak burada belediye çalışıyor dedirtecek hizmetler isteyen halk çaresizce hayatlarının eskiye dönmesini bekliyor.

Vatandaşın görüşlerini izlemek için www.istanbultimes.tv yi tıklayın

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35