banner32

CHP'nin Yeni İstanbul İl Binası Nerede ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni İstanbul il binası için yerini buldu. CHP, Galatasaray’ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Stadyumu’nun yakında bir binayı il başkanlığı yapmak için satın aldı.

CHP'nin Yeni İstanbul İl Binası Nerede ?
 

Galatasaray’ın maçlarını oynadığı Seyrantepe’deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nun hayli yakınındaki Avangart Sitesi’nin bitişiğinde yedi katlı bir bina CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanlığı yapılmak üzere satın alındı.

Maliyet için bağış kampanyası başlatıldı

Binanın 40 milyon liraya mal olduğu iddiası var. Yeni il binasının bu maliyetinin CHP Genel Merkezi ve bağışlarla karşılandığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde yeni il binası için bağış kampanyası başlatılmış, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partililere yaptığı çağrıda kampanyaya destek istemişti.

“Açılış için acele etmiyoruz”

Independent Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, binanın tapusunun da alındığını söyledi.

Yeni binaya taşınmak için acele etmediklerini belirten Kaftancıoğlu, “Sadece yeni il binası demeyeceğiz. Burada yeni nesil siyaset de vücut bulacak. Taşınmak için acele etmiyoruz. Yeni nesil siyaseti hayata geçirecek hiyerarşiyi, birimleri oluşturacağız. O nedenle taşınmak için acele etmiyoruz. Birkaç aylık süremiz var.” dedi.

“Maliyetini şimdilik açıklamayacağız”

CHP kulislerinde yeni il binasının maliyetinin 40 veya 44 milyon lira olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını öne süren Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Maliyetine dair bilgiyi şimdilik paylaşmayacağız. Çünkü her ne kadar genel merkezin de katkısı olsa da bu binayı örgüt sahiplensin örgütün binası olsun istiyoruz. Bu nedenle bir kampanya başlattık. Örgütümüzün bu kampanyayı sürdürmesi için önümüzdeki süreci böyle geçireceğiz. Sonrasında zaten maliyeti öğrenirsiniz.
Kaftancıoğlu, kampanyanın sürdüğünü, örgütün kampanyayı sahiplendiğini de öne sürerek şimdilik ne kadar para toplandığını da söyleyemeyeceğini kaydetti.

“Mevcut il binası da kullanılacak”

Kaftancıoğlu yeni il binasına taşındıktan sonra da CHP’nin mülkü olan şu anki CHP il binasının da kullanılmaya devam edileceğini kaydetti.

“Ulaşım sıkıntısı olmayacak”

CHP içindeki kimi kişiler yeni il binasına ulaşımda sıkıntı yaşanabileceği endişesini taşıyor.

Kaftancıoğlu, gerek metro bağlantısı nedeniyle gerekse TEM Otobanı’nın üzerinde olması nedeniyle gerek Avrupa yakasında oturanların gerekse Anadolu yakasında oturanların rahatlıkla gelebileceği bir yer olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Hatta Silivri, Çatalca gibi uzak yerlerden gelen partililerimiz şu anki yerimize göre daha kolay ulaşabilecek. Mevcut il binamızda otoparkı yoktu. Burada böyle sorunlar da olmayacak.

Yeni il binasının açılışından önce milletvekillerine ve ilçe başkanlarına tanıtılmasının da planlandığı ayrıca kaydedildi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35