banner29

CHP'li Akmugan İş güvenliği için Topbaş'ı göreve davet etti

CHP’li Akmugan, Başkan Topbaş’dan İstanbul genelinde İş Güvenliği ve İş Sağlığı konusunda denetimlerini artırmasını istedi

CHP'li Akmugan İş güvenliği için Topbaş'ı göreve davet etti
İş güvenliği ve İş Sağlığı konulu yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyan CHP’li Üye Abdulhadi Akmugan, “Bilindiği gibi son zamanlarda ülkemizin birçok sanayi ve ticaret sektöründe iş kazaları meydana gelmekte, bu durum ise birçok vatandaşın ölmesi ya da yaralanması gibi üzücü durumlarla sonuçlanmaktadır” hatırlatmasında bulunarak İBB Başkanı Kadir Topbaş’a aşağıda ki soruları sordu:


Başakşehir Times Haber Merkezi
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Kasım ayı toplantılarında Başakşehir Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Abdulhadi Akmugan ve Zeynel Yılmaz imzaları ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi;


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına


Konu: 6331 Sayılı İŞ Sağılığı Ve Güvenliği

Tarih: 07/11/2014

Bilindiği gibi son zamanlarda ülkemizin birçok sanayi ve ticaret sektöründe iş kazaları meydana gelmekte, bu durum ise birçok vatandaşın ölmesi ya da yaralanması gibi üzücü durumlarla sonuçlanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de gerek doğrudan, gerekse de taşeronlar vasıtasıyla dolaylı olarak çeşitli kademe ve kadrolarda işgücü istihdam edildiği bilinmektedir. Bu nedenle;

1-6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu Çerçevesinde İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediyesince herhangi bir önlem alınmış mıdır?

2-Taşeronlarla yapılan sözleşmelerin imzalanması aşamasında yâda sonrasında standart sözleşme maddeleri dışında fazladan herhangi bir “iş kazasını önleyici şart” konuluyor mu?

3-Kamu İhale Kurumu tarafından çıkarılan “Tek Tip” standart sözleşmelerde yer alan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sınırlı maddelerin dışında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından “iş kazalarını önleyici” amaçla herhangi bir ek şart koşuluyor mu?

4-Kısa ve uzun vadede iş kazalarını önleyici yâda asgari düzeye indirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin her hangi bir “ÇALIŞMASI” var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir? Önergemizin Başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz.   

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35