banner25

CHP Başakşehir’in hızına yetişilemiyor

CHP Başakşehir ilçe başkanlığı etkinlik üstüne etkinlik yapıyor. Bu haftanın en önemli etkinliği halkın imar konusunda diken üstünde olduğu Güvercintepe mahallesi Prenses düğün salonunda yapıldı.

CHP Başakşehir’in hızına yetişilemiyor
HABERİN GALERİSİ
Aydın-Güvercin

Aydın-Güvercin

CHP ilçe başkanı Özgür Karabat’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantının konuşmacıları , CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu,Trakya bölgesi mimar ve mühendisler odası başkanı Ali Hacıalioğlu, harita mühendisi Celal Beşiktepe görüşleri ile mahalle halkını aydınlatmaya çalıştılar.

Başakşehir Timer Haber Merkezi
 
Gündem kentsel dönüşü olunca Mahalle halkının toplantıya katılımı oldukça fazla oldu.
Mimarlar ve mühendisler odası başkanı Ali Hacıalioğlu imar konusunda hükümetin icraatlarını eleştirirken,Celal Beşiktepe ‘dehaksızlık ile karşı karşıya olduğunu iddia eden halka haklarınızı almanın en önemli yolu birleşmektir dedi. Beşiktepe kanunlarla önünüzü kapatmışlar.Siz yapılan kanunların adil ve doğru olmadığını ifade ederek bunların iptal edilmesi için organize bir şekilde çalışırsanız başarılı olursunuz dedi.
 
CHP II.Bölge İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu yıllarca devlette yolsuzlukları araştıran bir müfettiş olarak özellikle TOKİ’nin yaptığı haksızlıkları ve adam kayırmaları konusunda devletin müfettişleri tarafından sadece yedi projede devletin milyar dolarlık zararlara uğratıldığı ifade etti.
 
Erdoğdu büyük yolsuzlukların kanunlarda yapılan değişiklikler ile olduğunu söyleyerek TÜRK Telekom ile ilgili şu ilginç örnek ile devletin milyarlarca dolar zarara uğratıldığı ifade etti. Devlet Türk Telekom’u satmadan önce kurumlar vergisi oranı % 30 idi. Ve sabit ücret olarak da 20 TL alınmıyordu.Ancak Türk Telekom.ihaleyi çok düşük bir bedel ile almanın yanı sıra satıştan 3 ay sonra kurumlar vergisi % 10 aşağı çekildi. Birde hat başına 20 TL sabit ücret geldi. Bu iki değişiklik ile Türk Telekom milyarlarca dolarlık haksız kazanç elde etti. Çünkü Telekom’u alan firma yıllık gelirini ve ödeyeceği kurumlar vergisini % 30 üzerinden hesap ederek bir bedel ile Türk Telekom’u satın almıştı. Bu iki değişiklik satıştan önce olmuş olsaydı belki Türk Telekom 6 milyar’a değil 12 milyar’a satılacaktı dedi.
Erdoğdu ayrıca devlet müfettişlerinin TOKİ’nin yaptığı yüzlerce projeden yedi tanesi üzerinde yaptıkları incelemede ciddi yolsuzluk yapıldığı belgelemişti dedi.
 
Mahalle muhtarı İbrahim Dinç ‘te toplantıya katıldı ve kısa da bir konuşma yaparak Güvercintepe mahalle halkının kafası çok karışık. Şu an 1/1000 lik plan mı yoksa Çevre ve Şehircilik bakanlığının yazdıklarımı geçerli hiçbir şey bilmiyoruz dedi.
 
Soru soran bir çok vatandaş da biz tırnaklarımızla kazandığımız paralarla arsalarımızı aldık
 üstüne de yaşadığımız evleri yaptık. Önce beni öldürüp öyle evimi ancak yakarlar diyerek kendileri ile ilgili alınan kararda söz sahibi olmamalarının haksızlık olduğunu iddia ettiler.
 
Vatandaşlar en yakın zamanda dernekleşmek ve haklarına daha bilimsel ortamlarda sahip çıkmak için fikir alış verişine başlamaları dikkatlerden kaçmadı.
 
 Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35