banner29

CHP Başakşehir’den Kutlama(ma) Tepkisi

Ulusumuzun bağımsızlık ve uygarlık yolunda yürüyüşünün birer simgesi olan milli bayramlarımıza karşı, mevcut iktidar tarafından bir süredir takınılan olumsuz tavır fazlasıyla hissedilir oldu. Son yıllarda yapılan kutlama yönetmeliği değişiklikleriyle oluşturulan yeni durum 23 Nisan kutlamalarında tepkiyle karşılaştı.

CHP Başakşehir’den Kutlama(ma) Tepkisi
23 Nisan günü saat 09:00’da, her yıl olduğu gibi Bahçeşehir tören alanında toplanan resmi protokol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar çelenk sunma töreni için hazırlandı. Yeni yönetmeliğe göre sadece İlçe Milli Eğitim Müdürünün çelenk sunacağının bildirilmesi üzerine CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, Kaymakam Fatih Kocabaş’la görüşerek kutlama teamüllerine uygun olarak partisi adına da çelenk sunulacağını söyledi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Bu istek Kaymakam tarafından olumlu karşılandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından çelenk konulmasının ardından derhal istiklal marşının başlatılması, marşın okunmasından sonra çelenk töreninin bittiğinin anons edilmesi tepkiyle karşılandı. Kaymakam, Belediye Başkanı ve resmi görevliler Atatürk büstünün bulunduğu alanı hızla terk etti. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları çelenklerini, resmi protokolün yokluğunda sundular. Ardından durumu protesto ettiklerini ifade ederek resmi törene katılmadılar. 
CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, yaptığı açıklamada; “23 Nisan, Ulusumuzun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde inisiyatifi ele alarak, bağımsızlık mücadelesinin çatısı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini kurduğu gündür. Bugüne anlam veren, milli iradenin hayat bulduğu TBMM ve onu kuran bağımsızlık ateşidir. Atatürk’ün, bağımsızlık mücadelemizin ve milli egemenliğin görmezden gelindiği bir 23 Nisan herhangi bir günden farksızdır. Milli bayramlarımızın herbiri bizi millet yapan değerlerimizin simgesidir. İktidar partisi, milli değerlerimizi yok sayarak milli bayramlarımızı sıradanlaştırmak için elinden geleni yapmaktadır. Birlik ve beraberlik vesilesi olan, bugüne kadar beraberce ve coşkuyla kutlanan bayramlarımız bile iktidar partisi tarafından gerilim yaratma fırsatı olarak görülmektedir. Unutulmasın ki; milletimiz var oldukça bayramlarımız da kutlanmaya devam edecektir.” Dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35