banner25

CHP, Başakşehir ilçe örgütü 17-25 Aralık protestosu yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Başakşehir ilçe başkanlığı 17 Aralık 2013 tarihinde bakan çocuklarına yönelik yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu nedeni ile 17-25 Aralık tarihlerinin hırsızlık haftası olarak kutlanmasını isteyen bir protesto yaptı.

CHP, Başakşehir ilçe örgütü 17-25 Aralık protestosu yaptı
 İlçe başkanı Kazım Özeren şunları söyledi;

Çok değerli Başakşehirliler ve basın emekçileri,

17 Aralık 2013  rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının  yıl dönümündeyiz. CHP,olarak 17-25 Aralık tarihlerinin  rüşvet ve hırsızlık haftası olan ilan etmiş bulunuyoruz. Bugün TC.devletinin yaşadıpı en büyük yolsuzluğun yıldönümü olan 17-25 Arlık bu ülkede bir milattır.

AKP hükümetinin  koda adı 17-25  Aralıktır. AKP iktidarı ile başlayan sosyal ve ekonomik politikalar toplumu ürerimden çok tüketime yöneltmiştir. Vatandaşlar borçlandırılmıştır.İşsizlik,yoksulluk her geçen gün  artmaktadır.Toplum olarak acilen temiz siyaset ,etik ve ahlaki güven ortamını yeniden inşa etmek zorundayız.

Ülkeyi 12 yıldan beri yönetenler önce mücahit,sonra müteahhit oldular şimdi de her şeye müsait durumdalar.

Yalan ve talan üzerine kurulan AKP kul hakkı yemeye devam ediyor. Ülkeyi istikrarsız bir ekonomi,sosyal ve siyasal sürece sürükleyen,bu haramilere karşı sessiz kalmamalıyız,doğruları haykırmalıyız.Tarihsel sürece baktığımızda mazlumlar hep ezilen,zalimler hep diz çöken olmuştur.

Şu anda ne oldu da yeni Türkiye söylemleri başladı. Galiba 12 yıllık iktidarları sürecinden utanıyorlar. Zaman gelir sessizlik ihanet olur. 17 Aralık 2013’de  Türkiye öfke ve utanç  içinde bir güne uyandı.

Tam da Hz.Mevlana’nın vuslat gününde ar damarı çatlamış olanların dışında herkesin şaşkınlıkla izlediği hırsızlık,ahlaksızlık 77 milyon vatandaşımızın gözleri önüne serildi.

Ülke tarihine kara bir leke olarak geçen,Başbakan,başbakan çocukları,bakanlar,bakan çocukları,yandaş para babaları,bürokratlar rüşvet,adam kayırmacılık,altın kaçakçılığı,kara para aklama batağına  saplananlar, elbet  bir gün ilahi adalete teslim olacaklardır.       

Toplumda işsizliğin,yoksulluğun ve güvenin yok olduğu bu ortamda kara toprağa düşen yüzlerce madenci,iş cinayetlerinde yaşamını yetiren  binlerce emekçi kardeşimizin,açlıktan ölen 2.5 aylık Kübra bebeğin,babasının sırtında bir çuval   içinde son yolculuğuna çıkan 1.5 yaşındaki zavallı Muharremin,dershane parasını bulamayınca intihar  eden annenin ,öğrencileri  ile buluşamayıp baba parası yemenin utancına dayanamayan ve inşaatta  çalışırken kalp krizi geçirip ölen öğretmen adaylarımızın Kaderleri üzerinde yükselen  milyar dolarlık kaçak saraylar,uçaklar,arabalar yani  saltanat süren zihniyeti buradan kınıyorum.

AKP adaletini açıklıyoruz;

Cumhurbaşkanı Maaşı   : 37.250

Milletvekili Maaşı            : 17.000

Asgari Ücret                       :      774

Açlık Sınırı                           :      958

 

Bu tabloda gördüğünüz gibi adaletsizliğin,hukuksuzluğun her geçen gün derinleştiği bir ülkede özgürlük ve demokrasi mücadelesi, hakça paylaşım olduğu bir siyasal sürecin iktidarını CHP iktidarını çalışa çalışa kurmak zorundayız.  Kazım Özeren /  CHP Başakşehir İlçe Başkanı

Kimler eyleme katıldı ?

Eyleme CHP 30 Mart 2014 Başakşehir Belediye başkan adayı Mali Müşavir Özgür Karabat, Eski DİSK başkanı ve parlamenter Rıdvan Budak,CHP İstanbul il başkan yardımcısı Hüseyin Aksu, CHP Belediye meclis üyeleri gurup başkan vekili Hayrettin Özbakır,meclis üyesi Murat Özkurt,Erdoğan Dulkadir başta olmak üzere eski ve yeni meclis üyeleri ile çok sayıda örgüt yönetcileri 17-25 Aralık Hırsızlar haftası olsun etkinliğine katıldı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35