banner25

Cesur kız Ahed Tamimi ülkesine döndü

Başakşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve “Hanzala Cesaret Ödülü” alan Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi ülkesine döndü.

Cesur kız Ahed Tamimi ülkesine döndü

Hayranı olduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da Urfa’da görüşen Tamimi, ülkesine dönmeden önce İstanbul’un tarihi yerlerini gezdi, ilk defa deniz ve kar görmenin mutluluğunu yaşadı.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Ahed Başakşehir’i gezdi

Filistinli Cesur Kız; “Çok güzel bir ilçe” dediği Başakşehir’i ailesi ile birlikte gezdi. Sular Vadisi’nde yürüyüş yapan Tamimi daha sonra Bahçeşehir Gölet’i gezdi. Çocuk parkında doyasıya eğlenen Ahed Tamimi göletteki kazları elleriyle besledi.

Tamimi katıldığı etkinlikler öncesinde de Aldığı Hanzala Cesaret Ödülü’nün sevincini köşe bucak İstanbul’u gezerek çıkartmıştı.  Ahed Tamimi” İstanbul dünyanın en güzel şehri ve burada olduğum için çok mutluyum” dediği İstanbul’da yöresel kıyafetler giydi. Sinemada üç boyutlu film izledi. Teleferiğe binip Pierre Loti tepesinden eşsiz İstanbul manzarasını seyretti. Tekne ile İstanbul gezisi yaptı.

Veda ziyaretinde duygu dolu anlar

Başakşehir’de bir dizi etkinliğe katılan Ahed Tamimi, Başkan Mevlüt Uysal’a veda etmek için makamında ziyaret etti. Başkan Uysal’ın eşi Hatice Uysal, kızı Afra Uysal’ın eşlik ettiği ziyarete Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş da katıldı.

Annesi Neriman Tamimi ile beraber gelen Küçük Ahed, Başkan Uysal ve ailesi ile samimi bir ortamda sohbet etti. Duygusal anların yaşandığı veda ziyaretinde Başkan Uysal,  küçük kız ve ailesine hediyeler verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Tamimi ve ailesini havaalanında Başkan Uysal’ın eşi ve kızı öperek uğurladı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35