banner25

Cemal Doğan: ‘’Başakşehir de temel sorunlar giderilmeli’’

İstanbul Times TV İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’in hazırlayıp sunduğu Gündem Programının konuğu CMD Mühendislik Sahibi ve Başakşehir belediyesi CHP meclis üyesi Cemal Doğan oldu.

Çetiner’in Siyaset ve ticaret konuları üzerine sorularını yanıtlayan Doğan, Mühendislik hakkında bilgiler vermenin yanı sıra Türkiye siyasetinin gidişatıyla ilgili konulara da değindi.

İstanbul Times Haber Merkezi : Özel Haber

Kısaca CMD firması hakkında bilgi verirmisiniz neler yapıyorsunuz ve hedefleriniz arasında neler var?

Firmamız tamamen mühendislik üzerine kurulmuş sadece bir alanda değil, birçok alanda hizmet veriyor. Sıfır inşaat, büyük firmalara taşeronluk, asfalt, çelik konstrüksiyon ve buna benzer birçok büyük projeye imza atarak hizmet vermeye çalışan bir grubuz. Mimar ve mühendislerden oluşan bir kadromuz var. İşin başında uzman ekibimiz ile daha ciddi ve kaliteli yapılmasını sağlıyoruz. Bende şantiyeler arasında gezerek koordinasyonu sağlıyorum.

Bugüne kadar bizim bildiğimizin dışında kimlere ne gibi hizmetler verdiniz anlatabilirmisiz?

İkitelli Organize Sanayi bölgesi içinde yer alan yaklaşık 30 bin metre kare alana yerleşik Çorapçılar sanayi sitesinde büyük bir asfalt işi yaptık ve kısa sürede teslim ettik. Eski Altınyıldız Fabrikasının yerinde yapılan bin konutluk İSTVEST’in Yenibosna'da ki o projesinde e ana taşeron olarak görev aldık ve başarıyla tamamladık. Buna benzer çok büyük projelere imza attık. Amacımız çok iş yapmak değil az fakat büyük kaliteli iş yaparak marka olma yolunda ilerlemek istiyoruz.

Bütün Projeler İstanbul içimi yoksa İstanbul dışında yaptığınız önemli projeleriniz varmı?

Şuan için projelerimiz tamamen İstanbul odaklı yakın zaman içinde İstanbul dışına çıkmayı düşünmüyoruz ama uzun vade de İstanbul dışı hedeflerimiz var. Özellikle yurt dışı Rusya’ya açılma düşüncemiz var. Ayrıca baba ocağı olan Mersin'de de projelere imza atmak istiyoruz ilk defa sizin aracılığınızla bunu açıklamış oldum.

Başakşehir’de 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’de ilçe Meclis üyesi oldunuz. Siz Başakşehir’in başarılı bir şekilde yönetildiğine inanıyormusunuz?

Başakşehir kozmopolit bir yer 3 farklı bölgeden oluşuyor. Zenginlerin, fakirlerin ve orta gelir grubunun yaşadığı bir ilçe ve bunun yanında Türkiye’nin en büyük sanayi sitesi olan İOSB var. Bunun gibi bir çok duruma baktığımızda belediye iyi hizmet vermedi.Çünkü Bahçeşehir belde belediyesi iken alt yapısı oluşturulmuş Avrupa dan ödül almış o dönemde gelişmiş bir yer.Başakşehir ve civarındaki mahallere baktığımızda oralarda sorunsuz bölgeler.Belediye’ye sorun yapan tek bölge ise orta bölgedir. Şahintepe,Güvercintepe,Altınşehir ve Ziya Gökalp Mahallerinin durumlarına bakarak belediye’nin çalışıp çalışmadığını bu bölgelerde örğrenmek mümkün.  

Dönüp bu bölgelere baktığımız da Okul sayısında gelişme yok, gençlerin suç işleme oranı artmış,uyuşturucu ticareti artmış.sosyal yaşantı alanı yok bunların hepsını ele aldığımızda belediyenin başarılı olduğu söylenemez.

Bu konularla ilgili olarak İlçe Meclisin de konuşma yapmayı düşünüyormusunuz?

Evet, kesinlikle bu konular hakkında konuşma yapmayı düşünüyorum. Zaten CHP grubu olarak olabildiğince bu tür konuları gündeme getirip değerlendiriyoruz. Meclisin ikinci döneminde bu konulara daha sert önlemlerle ele alacağız gerekirse adli mercilere de başvuracağız. Kısıtlamalara karşıyız biz özellikle medyayla çalışmalarımız daha sıkı bir şekilde olacak. 

Belediye’nin de böyle olmasını arzu ediyoruz, Çünkü yapaılan iyi şeylerin payşılması halka duyurulması gerekir. Anacak Başakşehir Belediyesi kapılarını basına kapatmış durum da bu demek oluyor ki yaptığı iyi çalışmalar yok. Biz Belediye Başkanından kısıtlamaları kaldırmasını ve toplantı saatlerini geç saatlerde değil de daha erken saatlerde yaparak halkında katılımını sağlamasını istiyoruz.

Geçen hafta CHP genel başkanı'nın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiniz meclis üyeleri olarak ve önümüzdeki günlerde de genel kurultay toplantınız var bununla ilgili düşüncenizi alabilirmiyiz?

Toplantı da genel başkanımız bize ciddi görevlerin düştüğünü dile getirdi. Başkan muhalefette de olsanız iktidarda da olsanız halkınız için çalışın haksızın karşısında olun ve bulunduğunuz konumun hakkını verin dedi. Başka birçok konuya değindi her anlamda çalışmamız gerektiği noktasında bize anlamlı mesajlar verdi. Kurultay hakkında konuşacak olursak CHP’nin en güzel yanı her kurultay da bir veya iki genel başkan adayı çıkarabiliyor. Başka partilere baktığımızda böyle bir şey çıkaramıyorlar. Demokrasinin güzel bir yanı seçime girmek ve yarışmak haklı olan kazansın. Ben şahsen bütün baskılara rağmen CHP’nin iyi bir şeklide ilerlediğine inanıyorum ve daha da ilerleyecektir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Duran Bozkurt
Duran Bozkurt - 10 yıl Önce

Meclis üyemiz Cemal Doğan'a diğer tüm meclis üyelerimiz gibi güveniyoruz ve inanıyoruz. Bizim ihtiyaçlarımızı meclise taşıyacak ve haklarımızı orada savunacaktır. Doğru olandan yana olacaktır. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35