banner29

Çay sohbetlerinin ikinci durağı Ortaköy sitesi

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe sakinleriyle bir araya gelmek, keyifli bir ortamda sohbet edebilmek, taleplerini hızlı ve kolayca yanıtlayabilmek amacıyla projelendirdiği ‘Çay Sohbetleri’nin ikinci durağı 5. Etap Ortaköy Sitesi oldu.

Çay sohbetlerinin ikinci durağı Ortaköy sitesi
Ortaköy Sitesi sakinlerinin geniş katılımıyla gerçekleşen Başakşehir Çay Sohbetleri’nde vatandaşlara çay ve simit ikram edildi.  Belediye Başkanı Mevlüt Uysal  vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti, sorularını yanıtladı.  Halkla İlişkiler Müdürlüğü İletişim Merkezi de Çay Sohbeti’nin yapıldığı alanda oluşturduğu iletişim noktası ile vatandaşın taleplerini ve başvurularına anında cevap verdi. 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcıları, Haluk Dikbaş, Murat Şahin, 5. Etap Site Yönetim Kurulu Üyeleri ile site sakinlerinin katıldığı Çay sohbetleri belirli periyotlarla Başakşehir’in farklı mahallelerinde devam edecek.

Siz ortaklaşa bir karar alın biz uygulayalım

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal mahalle sakinlerine hitaben yaptığı selamlama konuşmasında "Site gibi özel mülk olan yerlerde belediye olarak gelen talepleri karşılamamız için sizin site sakini ve komşu olarak ortak karar vermeniz gerekiyor. Sizin tarafınızdan seçilmiş yöneticilerinizle ortaklaşa bir karar aldıktan sonra, biz gelip taleplerinizi karşılarız" dedi.

Sular Vadisine kapalı bir kültür merkezi yapacağız

Çay simit eşliğinde devam eden sohbette Başkan Uysal site sakinlerine yeni kültür ve sanat merkezinin müjdesini verdi. Başkan Uysal" Biz ilçe olarak Sular Vadisi gibi bir zenginliğe sahibiz. Ama bu zenginliğimizi kültür sanat anlamında Ramazan ayı dışında kullanamıyoruz. Başakşehir Sular Vadisi'ni yılın on iki ayı kültür sanatın kalbi yapmak için Kiler Market'in bulunduğu yere kapalı bir kültür sanat merkezi yapacağız. Böylelikle yılın her ayı etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek" şeklinde konuştu.

Vatandaş uygulamadan memnun ayrıldı

Çay sohbetleri adı altında Başkan Mevlüt Uysal ile bir araya gelerek sorunları ve taleplerini ileten, iletişim merkezi ile anında yüz yüze irtibat kuran vatandaşlar uygulamadan oldukça memnun kaldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35