banner25

‘Çanakkale Ruhu’ Başakşehir’de Yaşıyor

Başakşehir Belediyesi Müzik ve Tiyatro Akademileri öğrencilerinin hazırladığı “Ey Şehit… Çanakkale Zaferi Özel Programı” Başakşehirlilere duygu dolu anlar yaşattı.

‘Çanakkale Ruhu’ Başakşehir’de Yaşıyor
 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Çanakkale bir ruhtu ve biz o ruhun hâlâ diri olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha gördük.” dedi.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Tayip Tanrıkulu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, akademi koordinatörleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda Başakşehirli katıldı.

“Çanakkale bir ruhtu” 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda seyircilere hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere vatan için can veren tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Çanakkale bir ruhtu. O ruh, Seyit Onbaşı’ya 230 kiloluk mermiyi taşıttı ve bizler Çanakkale Zaferi’nden yıllar sonra o ruhun hâlâ diri olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha gördük. Rabbim çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize Çanakkale ruhunu taşımayı nasip etsin.” diye konuştu.

Tiyatro gösterisi izleyenleri mest etti 

Başakşehir Belediyesi Müzik Akademileri öğrencilerinin konseri ile Tiyatro Akademileri öğrencilerinin Çanakkale konulu tiyatro gösterisi izleyenleri mest etti. Programda ayrıca, Gençlik Oyunları Şiir Yarışması Birincisi Enes Atak’ın İstiklal Marşı performansı geceye damga vurdu.

İlgiyle takip edilen ve büyük alkış alan program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35