banner32

“Çanakkale bir destandır”

Bağımsızlık mücadelemizin en önemli halkalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Başakşehir Belediyesi’nin sevilen programı Kıraathane Sohbetleri’nde yazar Ahmet Anapalı tarafından anlatıldı. Çanakkale ruhunu ve tarihi değiştiren destansı zaferin kilit noktalarını anlatan Anapalı, “ Çanakkale bir zafer değildir. Çanakkale, yedi düvele karşı kazanılmış bir destandır” dedi.

“Çanakkale bir destandır”

Başakşehir Belediyesi kültür sanat sezonunun sevilen etkinliklerinden Kıraathane Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu tarihçi yazar Ahmet Anapalı oldu. Anapalı, Çanakkale Zaferi’nin tüm yönlerini Türkiye’nin en büyüğü unvanına sahip Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde tarihseverlere anlattı.

“Tüm zorluklara karşı mücadele ettik”

Çanakkale savaşını tek bir bakış açısıyla anlatmanın ya da yorumlamanın yanlış olacağını söyleyen Anapalı, “Coğrafyamızın her köşesinden Çanakkale cephesine Mehmetçiklerimiz geldi. Denizde, denizin altında, karada ve yer altında aylarca mücadele ettik. Erzak sıkıntımız vardı, mühimmatımız yoktu. Ama yine de bir an olsun geri adım atmadık. Bu şanlı devletin var olması, bağımsız olması için canımızdan geçtik. Öleceğini bile bile dedelerimiz cepheden bir an olsun ayrılmadı. Üzerlerine sağanak sağanak bomba yağarken bir an olsun o küçük siperlerinden ayrılmadılar. Gazi oldular, ayaklarını kollarını kaybettiler, yine de gitmediler. İşte o yüzden diyoruz; Çanakkale, bir zafer değil, bir destandır” diye konuştu.

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35