banner29

Çanakkale Belediyesi, Living Lab’ı ziyaret etti

Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Living Lab), Çanakkale Belediyesi heyetini ağırladı.

Çanakkale Belediyesi, Living Lab’ı ziyaret etti
Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit’inde aralarında bulunduğu heyet, Başakşehir Living Lab Merkezini gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Başakşehir Living Lab, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü Özge Şenöz rehberliğinde gerçekleşen gezide, Çanakkale Belediye heyeti 3000 m2 inşaat alanına sahip ve 4 kattan oluşan Başakşehir Living Lab’ı gezdi. Merkezde geliştirilen ürünlerin ve hizmetlerin sergilendiği alanı, tasarım atölyesini, akıllı ev teknolojisi alanını gezen heyet Başakşehir Living Lab’a hayran kaldı.

‘Living Lab Türkiye geneline yayılmalı’
 
Bahçeşehir Fen, Teknoloji Lisesi’nde okuyan oğlunun tavsiyesi üzerine, Merkezi araştırarak belediye olarak gelmeye karar verdiklerini belirten Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Başakşehir Living Lab gezisini değerlendirdi, “Çanakkale Belediyesi olarak gençlik merkezi konusunda arayışımız vardı, Living Lab’ı görmek ve incelemek istedik. Çok etkilendim. İnsanların inovasyonun farkına varmalarını ve erken yaşta keşifler yapmalarını sağlayacak bir merkez. Türkiye’de patent sayısının çok az olduğunu biliyorum. Çocuklarımızın erken yaşlarda İnovasyona teşvik edilmesi adına bu merkez gerçekten çok önemli. Living Lab, illa bu boyutlarda olmasa bile küçük ölçeklerde Türkiye geneline yaygınlaştırılmalı.”
‘Burası hayatı çok güzel anlatıyor’
 
Çanakkale Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit ise, “Türkiye’de pek çok bilim merkezi olduğunu
biliyoruz ancak bu merkezlerde statik bir durum var. Burada ise enteraktif bir durum var. Burası hayatı çok güzel anlatıyor. Yerel yönetim bir şehrin kalbi, Başakşehir Belediyesi’nin böyle bir işe yönelmesi de çok doğru bir adım. Burası her kesime hitap ediyor. Erişim güçlüğü çeken herkesi buraya toplayacak bir yer. Belediyeye ait olması da, vatandaşın sahiplenmesi açısından önemli.”dedi.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35