banner25

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başakşehir’de müezzinler, İmam Hatipler ve Kuran Kurslarında görev alan personellerin buluştuğu bir yemek organizasyonuyla kutlandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı
Başakşehir Müftülüğü’nün organize ettiği programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Fatih Kocabaş, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi, Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhittin Balta, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Başakşehir Mahalle Muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım ve çok sayıda din görevlisi katıldı.
 
Camiler yalnızca namaz kılınan yerler değildir
 
Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi, bu haftanın din görevlilerimizin hatırlanması açısından önemli bir gün olduğunu belirterek camilerin yalnızca namaz kılınan yer olmadığını, müderrisi, imamı, müezzini, cemaati ve talebeleriyle toplumda birlik oluşturan bir müessese olduğunu söyledi. Ayrıca Diyanet Camilerinde görev almış ve ahirete intikal etmiş bütün din görevlilerine Allah’tan rahmet dileyerek, emekli olan din görevlilerine de teşekkür etti.
 
İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu; ‘’Yapılan bu işleri zaten biliyoruz ama mensubu olduğumuz bu dine lütfen gerekli tevazuyu gösterelim. Bu dinin büyüklüğü günlere haftalara sığmayacak kadar kutsaldır. Camiler ve Din Görevlileri haftasının ehemmiyeti çok önemlidir. Yetişen her kişi topluma birer örnek fert olarak yetiştirilmektedir’’ dedi.
 
Program Mustafa Giden Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam ederken, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş katılımcılara plaket takdim etti.
 
Plaket takdiminin ardından konuşma yapan Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş; “Diyanet gibi köklü bir kurumda çok âlim ve din görevlisi yetiştirildi. 28 Şubat döneminde zorluklar ile karşılaşıldı. Ama durumlar artık çok farklı. Şükürler olsun İmam Hatip Liselerine kayıtlar yapılıyor. Rabbim bu milleti dirayetsiz ve imansız bırakmasın. Başakşehir ilçe sınırlarımız içerisinde yapılan tüm dini etkinliklerin arkasındayız. Başakşehir ilçemiz de Türkiye’nin en büyük İmam Hatip Lisesinin açılması bunun bariz bir örneğidir. Böylesi anlamlı bir günde bütün din görevli kardeşlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş’ın elinden plaketini alan Müezzin Kayyım Seyfettin Keşkeş ise; “Yaptıkları işin emekliliğinin olmadığını ve ömürlerinin sonuna kadar bu kutsal vazifenin devam edeceğini söyledi.
 
Öncelikle yaşadığımız yere sahip çıkalım
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada; “Camiler Haftası gibi günler bize birçok anlam ve önemin var olduğunu hatırlatıyor. Başakşehir’e ilçe olarak bakıldığı zaman kendi kendine yetebilen bir ilçe. Başakşehir’de mağdur olan öğrenciler de var. Durumu çok iyi olan öğrenciler de var. Ortada fazlasıyla dengelenmemiş bir gelir düzeyi söz konusu. Onurkent’te çok güzel bir Camii yapıldı, en alt katına kursiyerlerin olduğu bölüme gittim çok zor şatlar altında ders görüyorlar. Üste çıkıp bakıyorsunuz ki daha iyi şartlarda namaz kılınıyor. Böylesi adaletsiz durumlar benim için çok acı bir tabloyu ortaya koyuyor. İstanbul’a gelen dilenciler bile Başakşehir’e uğramadan gitmiyorlarsa ve birçok hayırsever var ise neden ortada bir dengesizlik var. Neden Camiiler daha iyi şartlara getirilmiyor. Afrika gibi dünya ülkelerindeki insanlara sürekli yardımlar toplanıyor. Neden hiç kimse Başakşehir’de bir şeyler yapmak için gayret göstermiyor?
 
Başkan Uysal sözlerini şöyle sonlandırdı “Eğer bizler daha iyi bireyler, toplumlar yetiştirmek ve daha iyi bir Başakşehir istiyorsak, spor kulüplerine, okul aile birliklerine, parklara bahçelere, kendi yaşadığımız ve yardıma muhtaç olan alanlara sahip çıkmamız gerekir.”
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35