banner25

Cami sohbetleri devam ediyor

Başakşehir Belediyesi’nin her akşam önde gelen ilahiyatçı ve din alimlerini Başakşehirlilerle buluşturduğu Cami programları devam ediyor.

Cami sohbetleri devam ediyor
 Göçmen Konutları Camisi’nde gerçekleşen programa Yazar Ahmet Bulut konuşmacı olarak katıldı. Teravihten önce gerçekleştirilen programa mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi. Konuşmasına dualarla başlayan Ahmet Bulut, “Ramazan ayının büyük kısmını geride bıraktık. Başakşehir Belediyemizin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilçe camilerimizde sohbetler gerçekleştiriyoruz. Değerli kardeşlerim Ramazan ayında camilerimiz de doldu taştı, elhamdülillah. Kadir gecesi de camilerimiz zirveye taşınacak. Kıymetli kardeşlerim Türkiye’de Müslüman nüfusun %70’i namaz kılmıyor. Bir tanıdığımız öldüğünde ve nasıl bilirsiniz dendiğinde, iyi biliriz deyip toprağa gönderiyoruz. Allah bizim şahitliğimizi dikkate alır bu nedenle doğru konuşmalıyız. Bir kimseyi camiye devam ettiğine tanıklık ederseniz onun imanına da şahitlik edin buyuruyor efendimiz. Namaz konusunda ciddi eksikliklerimiz var” dedi.

 

‘Allah (C.C) namaz ile kulunu kurtuluşa davet eder’


Müslümanların neden namaz kılmadığını ise üç nedene bağlayan Bulut sözlerini şöyle sürdürdü, “Birincisi imanımızda problem var. Kul olarak Allah (C.C)’a ne kadar değer verdiğimizin kanıtı namazda ortaya çıkmaktadır. Namazda Allah (C.C) ile aramızın nasıl olduğuna kendi kendimize de not verebiliriz. Ezanda bu konu ile ilgili iki cümle dikkat çeker ‘haydi namaza gelin, haydi kurtulun’. Ezan okunuyor da kaç Müslüman bu çağrıya cevap veriyor. Biz namaza gitmeyerek rabbimizin çağrısına yanıt vermemiş oluyoruz. Yeni nesil mesajlarına, çağrılarına cevap vermeyince silip atıyor. Kendi canımızdan evladımız çağrımıza cevap vermeyince canımız sıkılıyor. Patronumuzun çağrısına gitmediğimiz de kapının önüne koyar. Rabbimizle aramız açılmıştır ve biz bunun farkında değiliz. Peygamberimiz ne yolculukta ne hastalıkta ne savaşta namazını terk etmemiştir. Namaz şuurumuzda da bir eksiklik vardır.”

 

Cami cemaati, sohbet sonrasında Teravih namazını hep birlikte kıldı. Teravih namazı çıkışında vatandaşlara Başakşehir Belediyesi tarafından lokum ve Osmanlı şerbeti ikram edildi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35