banner25

Budak;“ Laik olmayan bir ülkede yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim“

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 3.Bölge Milletvekili aday adayı Eski DİSK başkanı ve parlamenter Rıdvan Budak Esenyurt Aşıkveysel ve Esenkent mahalle üyeleri ile Anadolu Şark sofrasında kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Budak yaptığı konuşmada Laik olmayan bir devlette yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim dedi.

Budak;“ Laik olmayan bir ülkede yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim“
Esenkent ve Aşıkveysel Mahallesi CHP üyeleri  kahvaltıda bir araya gelerek desteklerini gösterdi.

CHP’de uygulanacak olan önseçimde İstanbul 3. seçim Bölgesi Aday Adayı Rıdvan Budak’a destek olacaklarını dile getirdiler. Kahvaltılı toplantıya katılarak gösterdikleri desteğe teşekkür eden Budak‚ konuşmasına iş adamı Ali Koç’un meşhur sözüyle başladı.

İstanbul Times Haber Merkezi 


Ali Koç  “bu iktidarın sürdüğü dönemde fakirlerle zenginler arasında ki  makas giderek arttı" bu toplumun dengesini bozuyor.  Yoksulluk  kader değildir‚ yapılan sarayın parasıyla bu memlekete ne fabrikalar kurulurdu. İki nesil arasındaki farkı kapatacak‚ sanayi devrimini gerçekleştirecek olan CHP’dir.

Gençlerimiz işsiz ben son olarak iki dil bilen bir gence  bir markette sıradan bir görevde iş buldum. Türkiye sadece mezun ediyor ama iş imkânı yok. Bugün  eskimeyen Mustafa Kemal’in Cumhuriyetini  yeniden re-organize  etmemiz gerekiyor.
 
Ben 1957’de İstanbul’a geldim, sendikacı oldum‚ milletvekili oldum bu Cumhuriyetin sayesinde oldu. Genel Başkanımız ailemde okuma yazma bilmeyenler var diyor. Kendisi okudu ve bu Cumhuriyet sayesinde bugün CHP’nin genel başkanı oldu. Atatürk’ün, İsmet Paşa’nın koltuğunda oturuyor.

Çocukluğunda çobanlık yapmış, zaman zaman kavga ettiğimiz 6 defa gidip, 7 defa gelen Sayın Süleyman Demirel’de Cumhuriyet sayesinde Başbakan, Cumhurbaşkanı oldu. Abdullah Gül‚ Tayyip Erdoğan hepsi Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet  sayesinde başbakan oldular, cumhurbaşkanı oldular,  ülkenin en üst makamlarına geldiler.
Herkes, hepimiz Cumhuriyete minnet ve saygı duymalıyız.

Esas, bu ülkenin yaşamında solcular büyük sıkıntılar çekti‚ fikirleri yasaklandı, hapislere atıldılar.
 
Ben Cumhuriyetin olmadığı yerde, laikliğin olmadığı yerde yaşamak istemiyorum.  İnsanlar inançlarını da özgürce yaşasın. Bu da Demokrasiyle, Cumhuriyetle olur. Yoksa Suriye gibi İŞİD’in Ortadoğu bataklığına döneriz.
 
CHP artık Türkiye’yi  normalleştirmeli. İster sağcı olalım, ister solcu olalım ülkeyi yeniden inşa etmeli ve normalleştirmeliyiz.  Zenginle fakir arasındaki denge yeniden kurulmalıdır.

AKP’ Laik Cumhuriyeti dönüştürüyor‚ Laik Cumhuriyet korunmalıdır. Laiklik Türkiye’de demokrasinin ve farklılıkların teminatıdır.
 
Sovyetler birliği 16 ülke olarak dünya kaynaklarının % 55 ‘ine sahipti, nüfusu dünya nüfusunun % 5-6 oranındaydı‚ ancak  Sosyalizmi yaşatamadı. Çünkü yeterli sanayi gücü yoktu rekabet edemedi.

Almanya 1945’te dünya savaşında yenildi 1960’ta Türkleri‚ Yunanlıları‚ İspanyolları‚ Portekizlileri işçi olarak aldı. Almanya birleşti 17 milyon yeni nüfus eklendi onu da aştı şimdi 1.6 milyar dolar ihracat yapıyor. 

Benim memleketimde bir ayakkabı fabrikası vardı. Fabrika olduğu dönemde ilçemiz Tercan’ın nüfusu 12.500’dü. Fabrikanın kapatılmasından sonra ilçe nüfusu 5600’e geriledi. 

Sarayın parası ile 500 bin kişinin çalışacağı iş sahası açılırdı 

Budak yaptığı konuşmada 12 yılık AKP iktidarında ithalat'a önem verildiğini ifade ederek üretim yapan fabrikaların açılmadığını söyledi. Kaçak Saray için yapılan harcamanın fabrika yapımına harcanması halinde en az 500 bin kişi direkt  ve dolaylı olarak ekmeğini kazanacaktı iddiasında bulundu. “İki dil bilen üniversite mezununu aylarca uğraştıktan sonra ancak bir Markete işe koyabildim “ diyen Rıdvan Budak  iktidar ve yandaşlarının ekonomisi iyi herkesi aynı sanıyorlar dedi.

CHP işçiden ve ezilenden yana politika geliştirmelidir 

Biz de halkın aklına ve cebine hitap eden çalışmalara imza atmalıyız. Sürekli AKP hırsız demekle bu işler olmuyor diyen Rıdvan Budak onların hırsız olduğuna dair kimsenin şüphesi yok ama çalıyorlar yapıyorlar da mantığını yıkmamız lazım. Hem yapacağız hem de çalmayacağımıza halkı inandıracak eylem ve söylemler geliştirmemiz lazım dedi.


Brezilya gibi vergi aldığımız vatandaşlarımıza faizsiz kredi vereceğiz. Her yere fabrikalar kuracağız. 

Son olarak söylüyorum ki biz AKP gibi yolsuzluk yapmayacağız. Söz vicdanlı namuslu olacağız kul hakkı yemeyeceğiz. 

Ön seçimde seçilen adaylar karşısında olgunluk gösterip yanında duracağız. Seçildiğimizde halkın yanında olacağız periyodik toplantılar yapacağız. Esenkent mahallesine gelmediler dedirttirmeyeceğiz. Gençlerimizle‚ kadınlarımızla örgütlü olacağız, birlikte olacağız .Cumhuriyetin dilini geliştireceğiz. Size söz veriyoruz çağdaş yaşam tarzını destekleyen  siyasiler olacağız.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35