banner29

Bu kadarda olmaz dedirten köprü

Başakşehşir 5.Etap Aşiyan,Hisar,Salacak ve Yeniköy sitelerine köprü şoku. Site sakinleri böyle bir oldu bitti ile neye uğradıklarını şaşırdı kaldı.

Bu kadarda olmaz dedirten köprü
Hisar sitesi sakinleri gazetemizi arayarak karşı karşıya oldukları haksızlığı yetkililere duyurmamızı istediler. Site sakinlerine bir dokun bin işit tazı herkes dertli.

Başakşehir  Times Haber Merkezi

Fethi Karaaslan adındaki esnaf “biz burada daire satın alırken sakin rahat ve huzurlu olacağını düşündüğümüz için işimizden çok uzak olmasına rağmen tercihimizi buradan yana kullandık. Şu an karayollarının İBB.nin onayı ile ikamet ettiğimiz bloğun yanında yol geçireceği söyleniyor. Eğer bu işlem yapılacaksa KİPTAŞ ve İBB.bizlere defolu bir ürün satmıştır. Defolu mal satan kişilerde zarara uğrattıkların kişinin maddi kaybını telefi etmek zorunda dedi.

Hisar sitesinde dairesi olan Abdullah Şahin evlerinin yanında kendilerini hayattan bezdirecek  köprülü yolun geçmesini istemediklerini  ifade ederek Başakşehir de meydana gelen hak hukuk ihlalleri artık bini aştı.

Bu yolun Başak pazarın kurulduğu yerde geçeceği  iddiası vardı. Ama Başakşehir belediyesi burada trilyonlarca liralık rant elde ettikten sonra yolun güzergahını buranın yerine başka yere kaydırdı. Aynı şekilde Oyak’ın kendi sitesi yakınında geçecek bir yol ve viyadük  istemedikleri için zararı bize ödetilmek isteniyor. Buradan mağdur olacak 1.000 tane daire sahibi var. Biz komşular olarak bu haksızlığa seyirci kalmayacağız dedi.

Bir diğer site sakini Mehmet Şirin Kaya ise “KİPTAŞ burada daire satarken karayolları buraya viyadük ve yol yapacak demedi. Bu viyadük ve yolların yapılması halinde dairelerimizin  fiyatı yarıya yarıya düşer”dedi..

Avukat Özel Demirkol da site sakinlerinin sorularını cevaplayarak birkaç koldan  çalışmaya başlarsanız kısa sürede sonuç alırsınız diyerek site sakinlerine hukuki danışmanlık verdi.

Hisar sitesi sakinlerinin bir kısmı kendi yönetimlerini yapan Boğaziçi konutun da hiçbir zaman haklarını savunmadığını iddia ederek bizler bir an önce demokratik bir site yönetimine kavuşmalıyız dedi.

5.Etap site yönetiminin olaydan haberdar olduğunu iddia edenler yönetim bilerek bize son güne kadar haber vermedi ki askı süresini kaçıralım diye düşündüler ama son günü de olsa bugün 100 den fazla dilekçe verildi dediler.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir site sakini zaten legal olmayan Boğaziçi konut bizlerin organize olamamasından dolayı siteler ikamete açıldıktan bir sene sonra yönetimin site sakinlerine devredilmesi gerekirken 8 yıldır bu konuda yapması gerekenleri yapmadığını iddia ederek bir an önce komşular olarak kendi site yönetimizi kurmalıyız dedi.  

Mevlüt Uysal’ın
kendilerine benim bu konuda yapacağım hiçbir şey yok dediklerini ifade eden site sakinleri son dönemlerde burada gündeme gelen rant odaklı çalışmalar nihayetinde gelip bize de dayandı diyerek son anda kendilerini bu oldu bitti ile karşı karşıya gördükleri için çok mutsuz olduklarını ifade ettiler.

Yayın grubu olarak bu işin peşini bırakmayacağız.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
YORUMLAR
kayhan ozturk
kayhan ozturk - 12 yıl Önce

Su an italyadayim. Yarin kismetse evime geliyorum. Asiyan sitesinde viyadugun dibinde oturuyorum. Akillara zarar bir karar. Anlam veremiyorum bu haksizliga kim dur diyecek. Bizler akp ye oy verdik. Geldiler bizleri vurdular. Yaziklar olsun hepinize. Kendi oy tabanina bunu goren zihniyetten korkar oldum. Cok mu garanti sandiniz basaksehiri? Al gulum ver gulum zihniyeti. Insanlar ramazan ayinda kurulan sahur cadirinin onunde eylem yapmalidir ki ancak boyle ses cikar. Yok oyle yagma...

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35