banner29

Bu adam 92 yaşında ama...

Yogi Kazım, 1920 Adana doğumlu. 4 yaşında Kur'an'ı hatmetti. 20 yıl dünya nimetlerinden uzak Himalayalar'da irade ve nefs eğitimi alıp, vücudun uzuvlarını kontrol altına almayı öğrendi.

Bu adam 92 yaşında ama...
1961'de geçirdiği bir trafik kazasında beli kırıldı. Tıp otoriteleri ömür boyu sakat kalacağını, vücudunun belden aşağısının fonksiyonunu yitirdiğini söylediler. Geliştirdiği farklı tedavi yöntemlerini bedeninde uyguladı. İyileşti. Bu durumu manevi bir sınav olarak kabul etti, sakat kalmanın acısını yaşamış bir yogi olarak insanlığa faydalı olma konusunda kendini borçlu hissetti ve sağlıklı yaşamak üzerine bir proje başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile ilk ve orta öğretim okullarında konferanslar verdi.
10 yıl Türkiye'yi dolaşarak kendi sistemi "YOKA" (Yogi Kazım'ın kısaltılmış hali), yogilik ve vücut hakkında bilgiler verdi. Rabıtaya girerek (trans hali) beyinsel enerjisini parmakları aracılığıyla karşısındaki kişiye aktararak, olabildiğince, sinirleri uyarabiliyor. Bu özellikleri bakımından yalnız Türkiye'de değil, dünyada da onun branşında bir yogi daha yok.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35