banner25

Borusan Quartet ile klasik müzik dinletisi

Oda Müziğinin tanınmış gurubu Borusan Quartet Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde sahne aldı.

Borusan Quartet ile klasik müzik dinletisi
  

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın asil sanatçıları Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’dan oluşan grup sahne performansıyla beğeni topladı. Prof. Dr. Gürer Aykal’ın öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve Türkiye’nin önde gelen oda müziği topluluklarından olan Borusan Quartet ‘renkler’ ismini verdikleri konserde klasik müzikten tangoya ve türkülere uzanan programlarıyla Başakşehirlilere doyumsuz bir dinleti sundular.

 

400 yıllık çalgılarla konser


Bu salonda ikinci defa çalacakları için çok mutlu olduklarını belirten grup; "Salon oldukça büyük ve bizde herhangi bir ses sistemi kullanmadan konser veriyoruz bu yüzden salonun akustiğinden de çok memnun kaldık. Bugün çalacağımız enstrümanlar çok özeller. Borusan Holding tarafından İsviçre'de kiralandılar.1600-1700 'lü yıllardan kalma çalgılarla bugün ki konserimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Yaptığımız müzik oda müziği, yaylı sazlar dörtlüsünün özelliğini vurgulamak ve oda orkestrasını sizlere tanıtabilmek için klasik bir eseri sizlere sunacağız diyerek Rus besteci Alexander Borodin'in bir quartetiyle konsere başladılar. Konserin ikinci bölümünde Türk temalı müziklerle oda orkestrası konseri tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35