banner29

BKSM’den yeni sezona Resul Dindar ile merhaba

Başakşehir kültür-sanat hayatının vazgeçilmezi olan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM) yeni sezona Resul Dindar ile merhaba dedi.

BKSM’den yeni sezona Resul Dindar ile merhaba
 Aynı anda 1219 kişinin etkinlikleri izleyebildiği BKSM, 6 Aralık gecesi Resul Dindar konseriyle sezonu açtı. Açılış konserinin ev sahipliğini ise Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir yaptı. Başakşehirlilerin salonun tamamını doldurduğu gecede sahne alan Resul Dindar, Karadeniz müziğinin en güzel ezgilerini ilçeye taşıdı.

 

 ‘BKSM’de her şey mükemmel’


İlk defa Başakşehir’e Ramazan etkinlikleri için geldiğini belirten Resul Dindar, konser öncesi BKSM ile ilgili izlenimlerinide dile getirdi, “ Konserin bu kadar yoğun geçeceğini ve bu kadar ilgi olacağını tahmin etmiyordum.  Türkiye’nin bir çok yerinde konser verdim. Pek çok şehirde kültür merkezi bile yok, olanlar ise çok eski. İstanbul’un merkezlerinde de sahne aldım, ama bu kadar güzel, ihtişamlı ve personeli çok güzel olan bir salon görmedim. Daha kapıdan içeri girdiğimde enerji vermeye başlıyor salon. Burada herşey mükemmel.”dedi.

 

‘Tam da olması gerektiği gibi seyirci yukarıda, biz aşağıdayız’


Sanatın toplumun her ihtiyacını beslediğini dile getiren sanatçı, “Sanatla her şeyi güzelleştirebilirsiniz.  Belediyenin kültür sanat çalışmaları içersinde halkın müziğinine de yer vermesi çok önemli. Bizlere ulaşmak isteyen dinleyicilerimizle de bu etkinliklerde daha sıcak iletişim kurabiliyoruz. Çoğu konserimizde dinleyicilerimizden uzak, yukarıda kaldığımız bir sahnede şarkı söylüyoruz, ama BKSM’de tam da olması gerektiği gibi bir yerleşim düzeni var, biz aşağıdayız, dinleyicilerimiz yukarıda. Bizleri bu seviyeye getiren seyircilerimizdir, konser sırasında onların yukarıda olması benim için çok önemli. Biz hep seyircimize aşağıdan bakmalıyız, onlar hep yukarıda olmalı. BKSM’de bunu başarmış.”

 

Başakşehirliler, Dindar’a horonlarla eşlik etti


Alkışlar eşliğinde BKSM sahnesine çıkan Resul Dindar ‘E Vay Beni’ parçası ile konsere başladı. Sanatçı, Nani, Nayino, Divane ve son albümü Dalgalan Karadeniz’den seçtiği parçalardan oluşturduğu repertuarıyla Başakşehirlilere selendi. Sempatik tavırları ve yüksek enerjisi ile beğeni toplayan Dindar, Nayino, Ander Sevdaluk, Koyverdin Gittin Beni gibi slow parçaların ardından Karaduman, Yağarsa Yağmur Yağar gibi hareketli parçaları ile konsere devam etti. Coşkunun biran eksik olmadığı konserde Başakşehirli dinleyicilerde sanatçıya horonlarla eşlik etti.

 

Gece’de Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Resul Dindar’a katılımı için teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35