banner25

Bir Şubat Evi, öğrenciler için sahnelendi

28 Şubat sürecinin insan ve toplum yaşamında neden olduğu travmayı konu alan ‘Bir Şubat Evi’ tiyatro oyunu Başakşehirli öğrenciler için sahnelendi. Ömer Halis Ortaokulu’nda sahnelenen tiyatro oyununa öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Bir Şubat Evi, öğrenciler için sahnelendi
 Tiyatro Seba tarafından sahnelenen oyun tek perde olarak öğrencilerle buluştu. 28 Şubat döneminde yaşananları örnek bir aile üzerinden mizahi vurgular ve hicivlerle anlatan oyun öğrenciler tarafından beğeni topladı.

 

Yakup Er’in yazıp yönettiği oyunda, Ufuk Tuncer, Yusuf Ferhat Kanat, Sema Yılmaz, Büşra Çelik, Can Burçak, Raşit Turan, Kazım Kuru rol alıyor.

 

Ferhat Kanat, oyunla ilgili şu bilgileri paylaştı, “28 Şubat sürecini bir aile üzerinden anlatıyoruz. İdealist bir müdür üzerinden yapıyoruz. Başörtüsüne konulan yasakları, imama hatip liselerine yapılan baskıları, ikna odalarını hatırlatıyoruz. Bugün oyunumuz aracılığıyla 28 Şubat sürecini ve bu dönemde yaşananları öğrencilerimize unutturmamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ellerindeki imkanların kıymetini bilmelerini istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35