banner25

Bilim,Kültür Ve Sanatın Buluşma Noktası Başakşehir

Başakşehir bilim, kültür ve sanat şenliği ile Başakşehirli öğrenciler bir araya geldi.

Bilim,Kültür Ve Sanatın Buluşma Noktası Başakşehir
 Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Başakşehir Belediyesi’nin destek verdiği şenlik programında öğrenciler bütün bir yılın stresini attı. Öğrenci, öğretmen ve velilerin heyecanla takip ettiği gösterilerde büyük küçük herkes bilim ve sanatla buluştu.

 

Akşemsettin İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen şenliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları Haluk Dikbaş ve Bedri Sinan Gül, Başakşehir’de eğitim veren okullar, öğrenci ve veliler katıldı.

 

‘HEDEFİMİZE İLERLERKEN GÜZEL ADIMLAR ATIYORUZ’


Sema gösterileriyle başlayan şenlikte bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “ Başakşehirliyiz derken sesinizin daha gür çıkması için ülkemizi her yerde yüksek sesle duyurmamız gerekmektedir. Belediye olarak, ilçe milli eğitim olarak hepimize görevler düşmekte. Hedefimiz ise yeni kurulan bir ilçeyi İstanbul’un en güzel ilçesi haline getirerek yeni İstanbul dendiği zaman akla ilk gelen ilçe yapmaktır. Bu hedefe ilerlerken güzel adımlar atıyoruz. Aslında önemli olan alt yapı ve yapılaşma değil, eğitim konusuna da çözüm bulmaktır. İlçemizde güzel sanatlar lisesi ve İbn Haldun Üniversitesi açıldı. Buda bölgeye artı değer katacak bir olaydır. Gelişmiş ülkelerin seviyesine yetişmek hatta onları geçmek bilim ve teknoloji ile mümkün. Bu noktada da başarılı öğretmenlere çok iş düşüyor. Belediye olarak Livin Lab merkezini kurduk. Öğrencilerimizde çok güzel faydalanıyorlar bu merkezden. İnşallah Başakşehir’de bilim ve teknoloji adına çok güzel işler çıkartacağız.

 

‘FEN VE SPOR LİSELERİYLE İLÇEMİZ TAMAMLANACAK’


Eğitim ve öğretim açısından Başakşehir’de çok güzel işler yapılıyor diyerek konuşmasına başlayan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “ Bir ilçe için olmazsa olmaz şartlardan birisi üniversiteye sahip olmak idi. Geçen hafta İbn Haldun Üniversitesi açılışıyla buna da kavuşmuş olduk. 19 Mayıs günü hem ülkemizde hem dünya çapında ödül alan öğrencilerimizle buluştuk. Bu öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen arkadaşlarıma ve gayreti gösteren öğrencilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemize güzel sanatlar lisesi açıldı. Şimdi ise tek eksiğimiz fen ve spor liseleri bunun içinde ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bilim, kültür ve sanat adına çalışmalar yapılmasını sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘SOSYAL GELİŞİM ALANLARIMIZI İYİ KULLANMALIYIZ’


İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’de bir eğitim sisteminde mutlaka olması gereken üç gelişim alanına dikkat çekerek,” Bunlardan ilki akademik gelişim alanı, ikincisi manevi gelişim alanı ve üçüncüsü de sosyal gelişim alanıdır. Akademik gelişim alanıyla ilgili bakanlığımız ciddi adımlar atmakta. Özellikle son on yıl içerisinde müfredatımıza yeni koyulan derslerle birlikte çocuklarımızın manevi gelişimlerine katkıda bulunmak için büyük adımlar atmış bulunmaktayız. Bunların yanında sosyal gelişim alanında hala sıkıntılarımız var. İlçelerde yaptığımız toplantılarda özellikle altını çizdiğim bir husus var. Görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi derslerinde çocuklara diğer derslerin testlerini çözdürmeyin. Akademik olan işin en kolay tarafıdır. Sizin yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz yaşlardasınız. O yüzden sosyal gelişim alanlarınızı verimli kullanmalısınız. Bilim, kültür ve sanat adına böyle yapılan çalışmalarda öğretmen ve öğrencilerin kendilerini ifade etme, geliştirme, cesaretlerini arttırmak için fırsat yaratır” şeklinde konuştu. Yelkenci, eğitime verdiği desteklerden dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Uysal ve ekibine teşekkür etti.

  

‘80 OKUL, 90.000 ÖĞRENCİ VE 3500 ÖĞRENCİ’


Başakşehir bilim, kültür ve sanat şenliğine, Başakşehir İlçesinde bunulan anaokul, ilkokul, ortaokul, lise ve eğitim merkezleri katıldı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin bilim, kültür ve sanat alanında faaliyetlerini sergileme fırsatı yakaladığı şenliğin ilk gününde anaokulu ve ilkokullar yerini aldı. Yarışmaların, halk oyunu, tiyatro gösterileri, sergiler, koro ve orotoryoların yer aldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Alana kurulan stantlarda öğrencilerin çalışmaları yoğun ilgi gördü. Şenliğin ikinci gününde ortaokullar yerini alırken, üçüncü gününde ise liseli öğrenciler sahne performansları ve bilim sanat çalışmalarını sergileyecekler. Üç gün sürecek şenliğe toplam 80 okul, 90.000 öğrenci ve 3500 öğrenci katılmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35