banner32

Bilgivevleri 4. Siyer Yarışması başlıyor

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri; kulüp faaliyetlerine, yarışmalardan, özel programlara kadar birçok yeni çalışmaya imza atmaya devam ediyor.

Bilgivevleri 4. Siyer Yarışması başlıyor
Bu yıl 4.sü düzenlenen bilgi yarışmasında Bilgievi öğrencileri, Siyer-i Nebi’yi öğreniyorlar. Bilgievlerinde eğitimleri ile ilgi gören Siyer Kulübü bu yıl yine öğrencileri büyük yarışmaya hazırlıyor.

Amaç Hz. Muhammed’i anlamak

Bilgievleri arası Siyer Bilgi Yarışması’nda amaç, öğrencilerin Hz. Muhammed (s.a.v)'in hayatını öğrenmelerini sağlamak, öğrendiklerini pekiştirmek. Bu anlamda sınav ve yarışmalar vesilesi ile öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini, hızlı ve doğru karar verebilmelerini, doğru bilgiyi seçebilmelerini ve centilmence yarışabilme kabiliyetlerini geliştirerek kendilerine güvenmelerini sağlamak hedefleniyor.

Yarışmanın ilk aşamasında 3.4.5.6.7 ve 8.sınıfta okuyan tüm öğrencilere yönelik genel sınav düzenlenecek. Bilgievleri Siyer Kulübü Zümresi tarafından hazırlanan ‘Sevgili Peygamberimize Yolculuk’ adlı kitaptan sorumlu olan öğrenciler için sınav iki ayrı sınıf kategorisinde yapılacak. 1. kategoride 3. 4 sınıf öğrencileri, 2 kategoride ise 5.6.7. ve 8.sınıf öğrencileri yer alıyor. Öğrenciler, 15 Mart’ta genel sınava tabii tutulacak, sonrasında ise dereceye giren ilk üç öğrenci 17 Mayıs’ta M. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapılacak olan finalde kayıtlı olduğu bilgievini temsilen yarışacak.

4. Siyer Yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere Laptop, Tablet PC, Fotoğraf Makinesi ve sürpriz hediyeler verilecek.

Son başvuru tarihinin 15 Şubat olduğu yarışmaya dâhil olmak isteyen öğrenciler, kayıtlı olduğu bilgievi sekreterliğine bilgi ve kayıt formu doldurarak kayıt yapabilirler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35