banner29

Bilgievleri'nde Mavi Marmara Şehitleri anıldı

Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırının 4. yıl dönümünde gemide şehit olanlar, Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar'ın adının verildiği Başakşehir Bilgievlerinde anıldı.

Bilgievleri'nde Mavi Marmara Şehitleri anıldı
Filistin'e insani yardım götürmek üzere Gazze'ye seyrederken Akdeniz'de uluslararası sularda 31 Mayıs gecesi İsrail askerleri tarafından baskına uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olanlar için anma programı düzenlendi.
Başakşehir Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar Bilgievleri'nde düzenlenen programlara Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Bilgievi öğrencileri öğretmen ve velilerin yanı sıra şehitlerin eşleri ve çocukları da katıldı.
 
Programlar şehitlerin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilavetleriyle başladı. Bilgievi öğrencisi ve öğretmenlerinden oluşan koro tarafından şehadeti anlatan ezgi ve ilahiler okundu. Seslendirilen ezgiler arasında sözü ve bestesi Bilgievi öğretmenleri Fatih Yeter ve Mikail Karakaya'ya ait olan Cennet Yolu isimli eser de yer aldı.
 
Şehit Eşleri Gözyaşlarını Tutamadı

Programda şehit Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar'ın hayatı ve arkadaşlarından alından görüşlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi izlendi. Sinevizyon gösterisi esnasında Şehit Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar'ın eşleri ve izleyicilerin birçoğu gözyaşlarını tutamadı.
 
" Şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara "

Prgramda kısa bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dİkbaş; "Doğrusu Mavi Marmara'da şehit olan 10 kardeşimizden ikisi Başakşehir'de yaşıyordu. Cevdet Kılıçları yakınen tanıyorum. Necdet yıldırım'ı da daha sonra tanıma imkanı buldu. Çok değerli insanlardı. İzledikleri yol kendilerinden daha değerliydi.

Şu anda bizim biriktirdiklerimizi terkederek, bizim aramızda kavga sebebi olanları ,aramızda savaş ve geçimsizlik sebebi olanları terkederek, dünyayı bırakarak gittiler. Gittikleri yol çok mübarek bir yol. Biz bu yolun kapanmaması ve bu yoldan daha nicelerinin gitmesi için bu Bilgievlerimizin adlarını Necdet Yıldırım ve Cevdet Kılıçlar verdik.

Mavi Marmara gemisi mazlumlarla zalimleri, dünyayı terkedenlerle dünyaya tamah edenleri ayıran ana nedenleri bir cümlede toplayan bir yapıya sahip oldu. Şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara. Rabbim, arkasından umutla bekleyenlerin ve gerçekten de kaybetmeyenlerin biz olmasını nasip etsin, kardeşlerimizin Şehadetlerini kabul etsin İnşallah" diye konuştu.
 
Program sonunda şehitlerin ruhuna okunan hatimler ve dualar bağışlandı ve Alaattin Mehmetalioğlu tarafından hatim duası okundu. Anma etkinliğinin çıkışında Mavi MArmara hadisesi ile ilgili Bilgievi çocuklarının yaptıkları resim sergisi gezildi, programa katılanlar şehitlerin adına açılan anı defterini yazdılar.
 
22 Mayısta Sarayburnu'ndan Filistin'e uğurlanan Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye seyrederken Akdeniz'de uluslararası sularda 31 Mayıs gecesi İsrail askerleri tarafından baskına uğramıştı.Mavi Marmara baskınında 9 Türk hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın insani yardım gönüllüsü de yaralanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35