banner25

Bilgievleri yaz döneminde de dolu dolu

Bilgievleri yaz döneminde de katılımcıları için dolu dolu bir program sunuyor. Yaz etkinlikleri kapsamında Başakşehir genelindeki 7 bilgievinde öğrenciler; Kur’an-ı Kerim eğitimleri, değerler eğitimi, akıl oyunları, sinema seansları, yarışma ve turnuvalarla hem eğitim alıyor hem de eğleniyor.

Bilgievleri yaz döneminde de dolu dolu
 Bilgievleri yaz döneminde de katılımcıları için dolu dolu bir program sunuyor. Yaz etkinlikleri kapsamında Başakşehir genelindeki 7 bilgievinde öğrenciler; Kur’an-ı Kerim eğitimleri, değerler eğitimi, akıl oyunları, sinema seansları, yarışma ve turnuvalarla hem eğitim alıyor hem de eğleniyor.


Başakşehir Belediyesi Bilgievleri yıl boyunca düzenlediği eğitim programlarına yaz sezonunda da devam ediyor. 10 Temmuz’da başlayan, bin 200 öğrencinin eğitim aldığı yaz etkinlikleri 19 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

 

MANEVI DEĞERLER YENI NESILLERE AKTARILIYOR


Bilgievleri yaz etkinlikleri kapsamında devam eden Kur’an-ı Kerim eğitimlerine katılımın oldukça yüksek olduğu eğitimlerden. Öğrenciler derslerde; Kur’an-ı Kerim, İlmihal, Tecvid kuralları ve eğlenceli aktivitelerle kolay ezberleme yöntemleriyle öğreniyorlar.

 

Eğitimlerde iki saat Kur’an-ı Kerim bir saatte İlmihal eğitimi veriliyor. Profesyonel eğitmenler tarafından verilen dersler sabah ve öğlen olmak üzere iki grup halinde gerçekleştiriliyor. Kur’an-ı Kerim derslerini, aynı seviyede kız ve erkek öğrencilerden oluşturulan 15 kişilik sınıflarda veriliyor. Hafta içi derslerde ter döken öğrenciler hafta sonu ise yorgunluklarını sosyal etkinlikler ile atıyor.  Eğlenceli yarışmalar, geziler, film izleme saatleri, sportif faaliyetlerin yanı sıra öğrenciler bilgievleri sanat dersi öğretmenlerinin müzik dinletilerine de katılıyor.

 

EĞİTİCİ OYUNLAR İLE BİLGİLER PEKİŞTİRİLİYOR

Bilgievlerinde yaz döneminde ‘Değerler Eğitimi’ dersi ile manevi değerler gelecek nesillere aktarılıyor.

 

Eğlenceli etkinlikler ve yarışmalarla öğrenciler sıkılmadan, yorulmadan manevi değerlerimizi öğreniyor.

 

Yaz etkinlik programlarında ayrıca çocukların hızlı düşünebilme ve düzgün ifadeler kurabilmesine katkı sağlayacak kelime oyunları ve bilgi yarışmaları da düzenleniyor. Öğrenciler tam donanımlı bilgisayarlı dersliklerinde, gözetmen eşliğinde eğitici bilgisayar oyunları oynayarak eğlence ve bilgiyi bir arada bulabiliyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35