banner32

Bilgievleri Ramazan’da Vadi’de

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ramazan ayında Sular Vadisi’nde hünerlerini sergiliyor.

Bilgievleri Ramazan’da Vadi’de
 25 Binin üzerinde kayıtlı öğrencisine ücretsiz eğitim imkanı sunan Başakşehir Belediyesi’nin örnek projesi Bilgievleri 7 şubesi ile Sular Vadisi’nde Ramazan’ın coşkusuna ortak oluyor. Bilgievi öğrencileri, stantlarında her gece birbirinden özel etkinlikler ve gösteriler sergiliyor. Kulüp öğrencileri müzik, resim, ebru, jenga, becerikli ellerim, satranç ve çeşitli yarışmalar ile hem bir yılın yorgunluğunu atıyor hem de öğrendiklerini ilçe sakinlerinin beğenisine sunuyor.

 

Her gece farklı bir etkinlik ile Başakşehirlileri karşılayan Bilgievleri Sular Vadisi standında hadis yarışması gerçekleştirdi. Bİlgievi Siyer Kulübü tarafından düzenlenen programda bilgievi öğrencileri ve standı ziyaret eden çocuklara Hadis kartlar verilerek bu hadisleri belirlenen süre içerisinde ezberlemeleri isteniyor. Hadisleri ezberleyen öğrencilere ise çeşitli hediyeler veriliyor. Siyer Kulübü Öğretmeni Fatma Zehra Kaya Hadis yarışmasının amacını şu sözlerle anlattı, “Siyer kulübü olarak hadis kartları hazırlıyoruz. Öğrencilerimize bu kartları vererek ezberlemelerini istiyoruz. Hadisleri ezberleyen öğrencilere çeşitli hediyeler veriyoruz. Bu sene Ramazan ayı sonuna kadar öğrencilerimize 1200 hadis ezberletmeyi hedefliyoruz.”


Başakşehir Times Haber Merkezi 

 

‘Bilgievi mutluluk demek’

 

Hadis yarışmasına katılan Esra Dinç, mezun olmasına rağmen bilgievlerinden kopamayanlardan, “Üniversite öğrencisiyim. Bilgievinden mezun oldum, şimdi burada etkinliklere yardım ediyorum. Hadis ezberleme yarışmasında Peygamber efendimizin sözlerini eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz.”

 

Bilgievlerinde Tiyatro ve Siyer kulüplerine devam eden Buket Keski ise şunları dile getirdi, “Bilgievi mutluluk demek. Peygamber efendimizin güzel sözlerini ezberliyor olmaktan çok mutluyum.”

 

Zeynep İlter: “Peygamberimizin doğumuzdan ölümüne kadar sözlerini öğreniyoruz. Hedefim bu gece yedi hadis ezberlemek.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35