banner32

Bilgievleri Kültürel Çalışmalara Devam ediyor

Yıl boyu verdiği eğitimlerle Başakşehirli çocukların ikinci adresi olan Başakşehir Bilgievleri, sosyal ve kültürel çalışmalarına devam ediyor. Fatih Camii’nde gerçekleşen "7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum" etkinliğine katılan Bilgievi öğrencileri, 2013-2014 Eğitim Döneminin açılmasıyla Eyüp Sultan ve Fatih Cami’lerini gezerek tarihi yerleri inceledi.

Bilgievleri Kültürel Çalışmalara Devam ediyor
Başakşehir Belediyesi Bilgievi Öğrencileri Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Fatih Camii’nde gerçekleşen "7 yaşındayım namaza başlıyorum" etkinliğine katıldı. Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm-Din-DER) Cami ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, çocukları namaz kılmaya teşvik etmek ve namaz bilinci oluşturmak için "7 yaşındayım namaza başlıyorum" etkinliği düzenlendi.

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin de katıldığı etkinliğe çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı. Birlikte öğle namazını eda eden öğrencilerle Fatih Camii renkli görüntülere şahit oldu. Proje ile ilgili olarak Dernek Genel Başkanı Metin Kaçar, Peygamber Efendimizin (as), “Çocuklarınız yedi yaşına gelince namazı emredin” hadis-i şerifinden yola çıktıklarını belirterek, “Osmanlı döneminde tıpkı sünnet merasimleri gibi namaza başlama törenleri yapılıyor, namaza başlayan çocuğa güzel elbiseler giydirilip, hediyeler veriliyordu” diyerek bu eski geleneği hatırlattı.

Yaklaşık 5000 çocuğun ve ailelerinin katıldığı etkinliğe Başakşehir Belediyesi Bilgievleri’nden 270 Siyer Kulübü öğrencisi ve öğretmenleri katıldı.

7-12 yaş grubu çocukların yoğun ilgi gösterdiği programda çocukların sesinden Kur’an-ı Kerîm tilâveti, şiirler, ilâhiler, mevlit okunup, yine bir çocuğun imamlığında 2 rekât namaz kılındı. Cami çıkışında çocuklara hediyeler dağıtılırken, Hacivat-Karagöz, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi geleneksel kültürümüzden eğlenceli figürlerin yer aldığı etkinlikler yapıldı. Program yemek ikramıyla son buldu.

Tarih hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı

Eğlenceli tarih sloganıyla yola çıkan çiçeği burnunda Bilgievleri Tarih ve Düşünce Kulübünün, genç kâşifleri gezerek, görerek öğreniyor. Ezberci eğitimin dışına çıkarak eğlenceli geziler gerçekleştiren kulüp öğrencileri Ebu Eyyûb el-Ensâri’nin kabri başında dualar etti.

Fatih Camii'nde yaşanmış tarihi olayları dinleyerek Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim’in kabirlerini ziyaret etti. Tarihi yerinde gören genç kâşiflerimiz eğlenceli gezilerine devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35