banner25

Bilgievi Öğrencileri Engelli Arkadaşlarıyla buluştu

Başakşehir Bilgievi öğrencileri okula yardımcı eğitimlerin yanı sıra, sosyal alanda da gelişmeleri için çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bilgievi Öğrencileri Engelliler Haftası dolayısıyla Engelli Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret etti.

Bilgievi Öğrencileri Engelli Arkadaşlarıyla buluştu
Altınşehir Bilgievi'nde 27 öğrencinin katıldığı ziyarette Bilgievi öğrencileri, engelli çocuklarla buluşup resim yaptı, şarkılar söylediler. Öğrenciler kendileri için hazırlanan ikramları tattı.
 
Altınşehir Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Engin gün ise Bilgievi öğrencilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Ülkemizde toplumumuzda bu tür engellilere dair bir farkındalığa daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu insanlar bu çocuklar bizim bir parçamız. Bizim içimizde, bizimle birlikte yaşayan insanlar. Bizim toplum olarak bu gerçeklikte daha fazla bilinçle hareket etmemiz gerekiyor. Bilgievi Öğrencilerini ve öğretmenlerini bu duyarlılık ve farkındalığı artırma çabalarından ötürü tebrik ediyorum." dedi.
 
Bilgievi öğrencileri de engelli arkadaşlarıyla vakit geçirmekten keyif aldıklarını belirtti.
 
Hüseyin Kalem: "Bu geziye kendim katılmak istedim. Çünkü yardımlaşmak çok iyi bir şey. Ne güzel resim yaptık arkadaşlarımla bazıları benden daha güzel resim yapıyorlar. Çok eğleniyoruz. Gurur duyuyorum çok sevinçliyim geldiğimden dolayı."
 
Kübra Kahraman: " Kendi isteğimle geldim. Burada şunu gördüm, halimize şükür etmeliyiz. Öyle bir arkadaşımız olduğunda dışlamamalıyız."
 
Ayşe Kıpırtı: " Onlara engelli olarak bakmamalıyız. Onları üzmemeli ve alay etmemeliyiz. Diğer insanlar gibi annemiz babamız gibi sevmeliyiz."
 
Nihat Daşkın: " Çok iyi hissettim buraya gelince. Çok eğlenceli çok mutlu oldum. Kendimizden farklı değişik ama bizim gibi arkadaşlar gördüm. Yeni kişilerle tanıştık, mutluyum geldiğim için."
 
Altınşehir Bilgievi Müdürü Ergün Yıldız "Bilgievlerimiz'in hem sosyal anlamda hem çocukların bireysel başarısı anlamında bir çok amacı ve vizyonu var. Bunları gerçekleştirmek içinde elimizden geldiğince büyük adımlar atmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın engelli arkadaşlarıyla iyi bir iletişim kurabilmesi gerekir onlarla iyi bir arkadaşlık dostluk ilişkisi kurması gerekir. Çünkü engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımız toplumdan ne kadar soyutlarsak onlarla aramızdaki uçurum daha da artacak, ama onları sahiplenirsek onlarla ortak payda buluşabilirsek onları da toplum içine dahil edebiliriz. " dedi.
 
Altınşehir Bilgievi Müdürü Yıldız, bundan sonraki süreçte de bu projeye destek vereceklerini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35