banner32

Bilgievi öğrencileri akıllı şehirleri tasarlıyor

Başakşehir Living Lab, Bilgievi öğrencilerinin katılımı ile ‘Designokids Akıllı Şehircilik Atölyesi’ düzenledi. Başakşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 7 Bilgievi’nden öğrencilerin yer aldığı atölyede, katılımcılar hayallerindeki şehirleri tasarlıyor.

Bilgievi öğrencileri akıllı şehirleri tasarlıyor
İstanbul Design Factory’den Ürün Tasarımcısı Gülbahar Coşkun’un önderliğinde gerçekleşen ‘Designokids Akıllı Şehircilik Atölyesi’ne ilçe genelinde faaliyet gösteren Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinde eğitim gören 25 öğrenci katıldı. 
 
Şehre teknolojik çözümler

Gülbahar Coşkun, atölyenin kapsamını şu sözlerle anlattı “Designokids’i geçtiğimiz yıl bir kez yapmıştık. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz etkinliğimizin konusu akıllı şehircilik. Çocuklar yaşamak istedikleri, hayallerindeki şehirleri tasarlama imkânı buldular. Katılımcılar şehrin herhangi bir noktasında gördükleri sıkıntıları teknolojiyi de kullanarak kendi çözümleri ile aşmaya çalışıyorlar. Atölye katılımcıları Başakşehir’in farklı mahallelerinde yaşayan çocuklar. Karma gruplarla yaşadıkları şehirdeki sorunları fark etsinler ve çözüm bulmaya çalışsınlar istedik.  Çalışma sırasındaki etkileşim ve farkındalıklar çocuklar için en büyük ödül olacaktır.”
 
Atölyenin ilk gününde katılımcılara dünyadaki akıllı şehircilik örnekleri gösterildi.  Öğrenciler yaşadıkları bölgelerdeki sorunları belirleyerek bu sorunlara teknoloji bazlı çözümler üretmeleri beklendi. Katılımcılar sorunu ve kendi geliştirdikleri çözümün analizini yapmak için oluşturdukları anketi kendi çevrelerinde uyguladılar.  Ortaya çıkan analizler değerlendirerek projelerini oluşturdular. Çalışmanın devamında ise katılımcılar projelerini maketleyerek tamamladı. Bilgievi öğrencileri ortaya çıkan çalışmalarını atölyenin son gününde jüri üyelerine bir sunum ile anlatacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35