banner32

BİKOM ile vatandaş talepleri anında cevap buluyor

Başakşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi (BİKOM) yoğun kar yağışının etkili olduğu ilçede vatandaşların talep ve şikâyetlerine hızlı ve etkili çözüm buluyor.

BİKOM ile vatandaş talepleri anında cevap buluyor
 Başakşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde çalışan BİKOM 7 gün 24 saat ilçe genelinden gelen tüm başvuru, talep ve cevap isteklerini tek bir veri tabanına işleyerek vatandaşların ihtiyaç, beklenti vea sorunlarını mümkün olan en kısa sürede ve eksiksiz bir biçimde yanıtlayarak işlemin hızla sonuçlandırıyor. Kar yağışının yoğun hissedildiği ilçede vatandaşlar belediyeye kadar yorulmadan çağrı merkezi, canlı destek hattı, web sitesi, facebook ve twitter gibi iletişim kanallarını kullanarak sorunlarına çözüm buluyor.

 

3 günde 5.429 talep alındı


Belediye ekipleri ilçe genelinde yolların açık kalması, vatandaşların ve sürücülerin mağdur olmamaları için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. BİKOM, belediyenin karla mücadele çalışmasında koordinasyon sağlayarak etkin bir rol oynuyor. 

 

Vatandaşların kar ile ilgili ihbar, talep ve şikâyetlerini Belediyenin 444 0 669 numaralı BİKOM merkezine bildirdikleri ihbarlar ilgili müdürlüklere iletilerek anında cevap buluyor.

 

Tek bir telefonla belediyeye ulaşan vatandaşlar ayrıca BİKOM ile vergi borcu, rayiç bedel bilgisi, dilekçe sorgulamalarını yapabiliyor. İSKİ-İBB-İETT-İGDAŞ-BEDAŞ, BİMER, CİMER gibi dış kurumlarla ilgili gelen başvuruların da yönlendirildiği merkezde ayrıca talep, olay, problem bildirimleri alınıyor, memnuniyet ölçümleri yapılıyor. Gelen çağrılar Kent Bilgi Sistemi’ne kayıt edilerek ilgili müdürlüğe yönlendiriliyor.

 

Yıllık ortalama 358.426 başvurunun alındığı BİKOM’da aylık ortalama 29.868 başvuru günlük ise 1.242 talep alınıyor.  Cuma gününden beri etkili olan kar yağışı nedeni ile bugün ilçe genelinden vatandaşlardan Başakşehir Belediyesi BİKOM’a 5.429 adet kar küreme ve tuzlama başvurusu geldi. Merkeze gelen başvurular ilgili müdürlüklere yönlendirilerek anında cevap buldu.

 

BİKOM, yılda 358.426 ayda ise 29.868 vatandaşın istek şikâyet ve taleplerine cevap veriyor.

 

Tüm sorunların tek çözüm adresi


İletişim Merkezi, acil durumlara müdahale hızını artırmak için Başakşehir ve Bahçeşehir’de iki hizmet noktası 17 kabin ve personeliyle hizmet veriyor. Başakşehir Belediyesi İletişim ve Koordinasyon Merkezi; Çağrı Merkezi, Süper Hizmet Masası ve Çözüm Ortakları birimlerinden oluşuyor. Belediyeye şahsen başvuran vatandaşların birimler arasında dolaşarak vakit kaybetmesinin önüne geçen Süper Hizmet Masası, tek noktadan tüm başvuruların takip ve çözümünü sağlıyor. Çözüm Ortakları, talep-şikâyetlerin ele alınması, çözümlenmesi, vatandaş ve kurum içi bilgilendirmelerin yapılması, birim faaliyetlerine yön verilip saha ekiplerinin yönetilmesi işlemlerini yerine getiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35