banner29

Bi Kahve Bi Dergi Söyleşileri başladı

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER)’de ‘Bi Kahve Bi Dergi’ Söyleşileri başladı. Her ay düzenlenecek olan söyleşiler, Türkiye’nin önde gelen dergilerinin Genel Yayın Yönetmenlerini ilçe kadınları ile buluşturacak.

Bi Kahve Bi Dergi Söyleşileri başladı
‘Bi Kahve Bi Dergi’ programının ilk söyleşisine Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Meryem İlayda Atlas konuk oldu. Ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül’ün yaptığı söyleşiye ilçe kadınları da yoğun katılım gösterdi.
 
‘Çocuklarımız sevgi açlığı yaşıyor’

Programın Moderatörlüğünü yapan Yazar-TV Programcısı Betül Soysal Bozdoğan, anne babaların çocuklarına yaşamları ile örnek olması gerektiğini belirterek şunları vurguladı, “Hep beraber bir arada, aynı çatı altında yaşıyoruz ama aile içinde birbirimize ne kadar dokunuyoruz? Birbirimize ne kadar sevgimizi veriyoruz? Bunun en güzel yolu da paylaşımdan geçiyor, cemaat ve namaz o kadar kıymetli o kadar değerli bir şeydir ki çocuklarımızın hatıralarında kalacak. Çocuklarımızla birlikte olalım onlara sarılalım, onlara dokunalım, onları dinleyelim her gün ama her gün bunu lütfen her zaman yapalım, çünkü çocuklarımız büyük bir sevgi açlığı yaşıyorlar.”
 
‘Çocuklar ve gençler bizim aynamızdır’

Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Meryem İlayda Atlas, “Üç dört kişi bir araya gelince hadi bir dergi çıkaralım, diyen bir toplumuz. Dergileri okumayı seviyoruz, okumasak da salonumuzda dursun istiyoruz.  Dijital devrim ile dergicilik öldü, desek de bir taraftan da kâğıtla haşir neşir olmayı seviyoruz” dedi.
 
Fikri ve düşünce hayatımız sosyal medya ile kuşatıldığını belirten Meryem İlayda Atlas, Türkiye’de kadınların daha çok okuduğunu ve girişken olduğunu söyledi, “Kadınların entelektüel işler yapamayacağını düşündükleri için ve başında bir kadın olduğu için insanlar dergimizin kadın dergisi olduğunu düşünüyor. Siyasete dokunan yanlarımız da var ama dergimizde analiz haberlere daha çok yer veriyoruz. Gündemi her zaman siz belirlemiyorsunuz, gündeme çok bağlı kalırsanız da topluma bir şey veremezsiniz. Memleket sayısı yaptık, gurbet sayısı, tatil sayısı yaptık. Hedeflediğimiz okur kitlesi 20-25 yaş ama genel kültür dergisi olduğumuz içinde genele hitap etmemiz gerekiyor. Gençleri teşvik etmek, merak uyandırmak gibi bir misyonumuz da var. Çocuklar ve gençler bizim aynamızdır.”
 
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Meryem İlayda Atlas, dergide de yer alan şifa ve alternatif tıp ile ilgili şunları kaydetti, “Şifa meselesi son dönemde moda oldu. Yapılan bir araştırmada son 30 yılda 15-18 yaş arasında kaygı-endişenin %90 artmış olduğu ortaya çıkmıştır. Bu kadar çok psikolog olmasına rağmen bu kadar çok artık olmasını sorgulamalıyız. Sağlığımızla ilgili de toplum olarak kaygılıyız. Organik ürünler tüketmeye çabalıyoruz. Doğuda bir köyden organik bir ürüne ulaşmak için doğaya bir sürü egzoz salınımı oluyor.”
 
Bi Kahve Bi Dergi Söyleşisi sonunda Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül, Meryem İlayda Atlas ve Betül Soysal Bozdoğan’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.
 
Program sonunda tüm katılımcılara Lacivert Dergisi hediye edildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35