banner32

Belediyenin Okullara Malzeme Desteği sürüyor

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe okullarına spor malzeme ve ekipman desteği devam ediyor.

Belediyenin Okullara Malzeme Desteği sürüyor
Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullar arası Spor Müsabakaları”nda mücadele edecek sporculara malzeme desteği sağlıyor. Proje kapsamında okul spor takımlarına; basketbol-voleybol-futbol-hentbol-futsal-badminton raketi ve topunun da aralarında bulunduğu 3150 adet spor malzemesi hediye edildi. Yardımların arasında ayrıca ayrıca masa tenisi topu, badminton topunun yer aldığı 210 kutu malzemede yer alıyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Malzemeler düzenlenen törenle sahiplerini buldu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tertip Heyeti her sene ilçe okulları arasında 6 bin öğrencinin mücadele edeceği “Okullar arası Spor Müsabakaları” düzenliyor. Başakşehir Belediyesi genç sporcuları ve kulüpleri desteklemek amacı ile 10 branşta 55 okulun katıldığı müsabakalar için okullara spor malzemeleri desteğinde bulundu. 2015, Şubat ayında başlayan müsabakalar; futbol, basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, badminton, güreş, atletizm ve satranç branşlarında devam ederek ve Haziran ayında sonra erecek.

Başakşehir Belediyesi spor malzemelerini düzenlenen törenler ile ilçe okullarında dağıttı. Spor malzemeleri dağıtım törenlerinin ilki M. Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu ve Güvercintepe Ortaokulunda başlandı. Dağıtım törenine Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, İlçe Tertip Üyeleri; Fatih Genç, Tuncay İncebacak, Müslim Gövce ve okul öğrencileri katıldı.

İlçe Tertip Üyesi Fatih Genç, düzenlenen törende yaptığı konuşmada tüm öğrencilere hayırlı olması dileklerinde bulunarak şunları aktardı, “Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’ın spor araç gereçleri ve malzemeleri konusunda bizlere yardımda bulunması çok güzel. Başkanımızın okullara desteğinin olduğunu biliyorduk, fakat spor müsabakaları konusunda yardımcı olması oldukça sevindirici. Öğrencilerin yararına olan her etkinlikte yanımızda olan Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen tören sonunda malzemeler okul öğrenci ve öğretmenlerine teslim edildi.

‘Başakşehir’i spor kenti yapacağız’

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’da yardımlar ile ilgili yaptığı açıklamada Başakşehir’i spor kenti yapacaklarını belirtti. Başkan Uysal, “Başakşehirimizi her alanda olduğu üzere spor da da etkin hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Her Mahalleye vatandaşlarımızın ücretsiz yararlanabileceği spor parkları yapacağız. İlkini Güvercintepe’de hayata geçirdik. Hedefimiz tek spor dalı olmadığı için spor parklarımızın yanına ücretsiz yüzme havuzları da yapmaya karar verdik. Havuzlarımızın ihalesi yapıldı. Yaz spor okulları döneminde yüzme havuzlarımızda başlamış olacak. 2500’e yakın öğrencimiz var. 10 Mahallemize en az 10 spor parkı yapıldığı zaman en az 25 bin öğrencimiz ücretsiz spor parklarından yararlanmış olacak. Amatör takımlarınızın kullanması için 2500 kişilik bir stat yapacağız. Önümüzdeki yıllarda sporda altyapı olarak çok gelişeceğiz. İlçe okullarımızın spor alanlarının yenilenmesi konusunda da desteklerimiz devam ediyor. Genç sporcularımızı malzeme anlamında da destek sağlıyoruz. Desteklerimiz önümüzdeki dönemler de de artarak devam edecek” dedi.

Yardımlar genişletilerek devam edecek

6 bin genç sporcunun mücadele edeceği “Okullar arası Spor Müsabakaları” bireysel ve takım sporları şeklinde gerçekleştirilecek. Müsabakalarda birinci olan takımlar ve şampiyon sporcular düzenlenecek törenle madalyalarına kavuşacak. Başakşehir Belediyesi’nin spor malzemeleri yardımı tüm ilçe genelindeki okullara ulaştırıldı. Belediyenin spor malzeme ve ekipmanları yardımları önümüzdeki senelerde de genişletilerek devam edecek.

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35