banner32

Belediyeden, Liseli kızlara bilinçli okuma atölyesi

Başakşehir Belediyesi periyodik sohbetlerine Liseli Kızlarla Bilinçli Okuma Atölyesi’ni ekledi.

Belediyeden, Liseli kızlara bilinçli okuma atölyesi
Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Liseli Kızlarla Bilinçli Okuma Atölyesi’nde Yazar Semra Bilici lise öğrencileri ile bir araya geldi.
 
‘Yasak, düşünmeyi, insan olmayı sağlar’

Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nde yapılan olan söyleşide Yazar,  Semra Bilici Hz. Adem ve Hz. Havva üzerinden yaradılış kıssası, cennet algısı, yasak algısı üzerine bir sohbet gerçekleştirdi, “Bütün ihtiyaçların giderildiği, yasağın olmadığı yeri biz cennet olarak tanımlayabiliriz. Cennette mutlak itaat var, seçim hakkı yoktur. Cennet yasağın olmadığı yerdir. İnsan, yasak bir ağaç olursa düşünmek zorunda kalır. Yasak düşünmeyi sağlar. Yasağın olmadığı yerde senin düşünmeye ihtiyacın yoktur. Allah (C.C) cennette yasak bir ağaç yaratarak Hz. Adem’in düşünmesini sağlamıştır. Melekler yasak olmadığı için düşünmek zorunda da değildir. Düşünmek korumakla da ilgilidir. Yasak devreye girdiğinde düşünme devreye girer ve sen bu yasaktan sakınmak için aklını kullanmak zorunda kalırsın.”
 
‘Hazcılık düşünememe hastalığıdır’

Ali Şeriati’nin ‘Dünya’da yaşayıp cennetteymiş gibi yaşayanla var’ sözünü paylaşan Bilici, “Dünya’da yasak kültürü olmayan insanlar var. Her şeyi mubah zanneden kişiler var. Yasak sayesinde düşünürüz. Bu niye yasak dediğimizde şeytan devreye girer ve niye yasağı sorgulatır. Yaratılış kıssası yeryüzünde yaşamayı, dinin, meleklerin, şeytanın, insanın, günah, cennetin, cehennemin ne olduğunu kavramsal olarak cevap veren en önemli kıssadır. Cennetten düşme sebebi hala hepimizin içindedir. İnsan olmak itaatsiz olmayı barındırdığı için insandır. İnsan olabilmen için ağacın meyvesinden yemen gerekiyordu. İnsanoğlu geldiği cennete geri dönebilmek için yeryüzünde deneniyor” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35