banner25

Belediye Meclisi 2019 bütçesini onaylandı

Başakşehir Belediyesi Meclisi, 540 Milyon Lira olarak belirlenen 2019 tahmini bütçesini oy çokluğu ile onayladı.

Belediye Meclisi 2019 bütçesini onaylandı
 Başakşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısı öncesinde görevde 1. Yılını dolduran Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’na çiçek takdim edildi. 

 

 

Başkan Kartoğlu, Mecliste yaptığı konuşmada, “2019 bütçemiz 540 Milyon TL olarak planlandı. Önümüzdeki yıl ana hedefmiz, bir önceki yıla yakın, hatta denk olacak şekilde bir bütçe hazırlamak” dedi. Personel giderlerinin çok düşük olmasının büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Kartoğlu, şöyle konuştu: “Bütçe ayırdığımız hizmetler arasında yer alan çağrı merkezimiz Türkiye’nin en iyi çağrı merkezlerinden. Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne ayrılan kaynağın önemli bir bölümü Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi için kullanılıyor. Living Lab; belediyeciliğin sadece alt yapı, üst yapı faaliyetleri için değil; aynı zamanda halk yararına ürün geliştiren bir iş olduğunun en önemli göstergesidir. Şu anda Belediyemizde kullandığımız birçok teknolojik ürünü biz orada ürettik. Bunların başında Akıllı Çöp Toplama Sistemimiz geliyor. GPS’li, yeraltı çöp konteyner sistemi sayesinde çöpler tam dolmadan çöp kamyonu göndermediğimiz için ciddi bir yakıt tasarrufu sağlıyoruz”

 

“Yeşil alan miktarımız Avrupa ortalamasının ilerisinde”

 

Başakşehir’in ‘kişi başına düşen yeşil alan miktarı’ ile Avrupa ortalamasının ilerisinde bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Kartoğlu, şunları kaydetti: “Kişi başına düşen yeşil alan miktarında Avrupa ortalaması 13 metrekare, bu oran bizde 21 metrekare. Bu oranı yılsonuna kadar 30 metrekareye kadar çıkarmayı planlıyoruz. Diğer yandan okullar arası büyük bir olimpiyat organize etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca toplam 2 milyon metrekarelik alana inşa edilen Botanik Park ve Kayapark projelerimiz de inşallah yılsonunda hizmete açılacak”

 

Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi

 

Başkan Kartoğlu’nun konuşmasının ardından meclis gündem konuları ile tekliflerin görüşülmesine geçildi. Başakşehir Belediyesi’nin 2019 yılı performans programı ve 2019 yılı mali yılı tahmini bütçesi görüşülerek oy çokluğu ile onaylandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35